Det laver du i ferien ...

Analyse viser, at danskere, der vælger ferie derhjemme, bruger tid på online-shopping og byggeprojekter.
Holder du ferie derhjemme, og kan du ikke finde hustruen, så sidder hun muligvis foran skærmen og shopper. 
Holder du ferie derhjemme, og kan du ikke finde hustruen, så sidder hun muligvis foran skærmen og shopper.  Foto: Modelfoto/IMPACT

Ferie i Danmark er lig med shopping og byggeprojekter i hjemmet. Det vidner tal fra konsulenthuset IMPACT om.

Konsulenthuset har undersøgt 400.000 onlinebesøg for at blive klogere på, hvordan nethandelen i industriferien ser ud.

For de mange danskere, der har valgt at holde ferien på de hjemlige breddegrader, står der ikke nødvendigvis afslapning på ferieplanen.

Tværtimod ser det ud til, at mange bruger sommerferien på byggeprojekter i hjemmet. Det viser en analyse af 400.000 onlinebesøg foretaget i industriferien sidste år.

- I ferieperioden vil salget af værktøj, byggematerialer og andet til hjemmet stige, viser tendensen. Og vejret er faktisk en signifikant faktor. Sammenholdt med vejrdata ser vi, at jo varmere det bliver, jo mere shopper folk byggematerialer på nettet, siger Martin Skøtt blandt andet. Han er manager for Traffic & Insights hos IMPACT.

Der købes mere tøj i ferien

Det er dog ikke kun praktiske ting til hjemmet, der web-shoppes, forklarer Martin Skøtt.

- Der tegner sig et klart billede af, at onlinehandlen af tøj bliver positivt påvirket i ferieperioden. Onlineshops, der sælger dametøj, oplevede for eksempel en stigning i omsætningen på hele 50 procent i 2015, mens herrebutikkerne oplevede et markant fald i besøgstallene. Til gengæld var der flere herrer, der rent faktisk købte varer, når de endelig fik sat sig foran skærmen, siger Martin Skøtt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.