Det kan du også bruge dine vinrester til

Lad være med at smide din gamle vin ud. Der er flere ting, du kan bruge resterne til.
Lad være med at smide resten af vinen fra middagsselskabet ud. Du kan nemlig bruge vinrester til mange forskellige ting.
Lad være med at smide resten af vinen fra middagsselskabet ud. Du kan nemlig bruge vinrester til mange forskellige ting. Colourbox

Har du rødvin tilovers fra gårsdagens middagsselskab, men har du ingen planer om, at drikke den nu eller de efterfølgende dage, så kan den hurtigt ende med at blive for gammel. Til gengæld er der flere andre ting, du kan bruge den til.

Derfor ødelægger rødvin din søvn. Læs mere på madogbolig.dk

Brug den til en sovs

Din sovs bliver ofte bedre og mere smagsfuld med lidt rødvin i.

Lav den perfekte risotto

Lave en festmiddag på en ugedag. Byt noget af væsken i din risotto ud med lidt vin for at give risottoen kant. Her kan du med fordel bruge hvidvin.

Lav en frugtdessert

Franskmændene elsker at bruge vin, når de laver dessert. Prøv for eksempel at koge pærer i rødvin.

Var det noget med en vintertoddy?

Hvidvin fungerer rigtig godt sammen med honning, citron og kardemomme, mens rødvinen smager godt sammen med appelsinjuice, kanel og muskatnød.

Vin forbedrer kvinders sexliv. Læs mere på madogbolig.dk

Damp maden

Selvom man især forbinder fisk og skaldyr med varme sommerdage, så er det også perfekt vintermad. Du kan med fordel dampe blåmuslinger med hvidvin, sauterede løg, persille, chili, gulerødder og selleri, skriver KK.no.

Frys rødvinen ned!

Ja, det lyder måske specielt, men fryser du rødvinen ned som isterninger eller i en muffinsform, så kan du tage en terning op og bruge den i madlavningen til en senere anledning.

Så længe holder vinen

Som regel holder vinen i op til et par dage efter, du har åbnet den, men det afhænger også meget af, hvilken slags vin du har købt og faktisk også af farven på vinen. Generelt holder rødvin længere end hvidvin. Yngre vine holder generelt i op til tre-fire dage mens ældre årgange holder i op til en uge. Enkelte dessertvine kan holde i op til et år efter, du har åbnet dem.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.