Det her lille ord redder dit parforhold

Opskriften på et godt parforhold er svær, men husker du at bruge ordet "tak", er du rigtig godt på vej til at spinde den snor, der for evigt binder dig og din partner sammen.
Har du huske at takke din partner i dag?
Har du huske at takke din partner i dag? FOTO: Scanpix

Der er kys, kram og masser af kærlighed mellem jer. Men der er også gråd, råb og vrede, og ind imellem er du i tvivl om, hvilken taktik der er smartest at føre på hjemmefronten.

Hvordan løser I bedst jeres konflikter? Hvilke ting skal I lade ligger, og hvilke skal I bore i? Hvornår gør I det rigtige?

Det er svært at blive klog på parforhold. Men husker I at sige "tak" til hinanden, er I kommet langt, skriver BT.

Faktisk behøver I ofte ikke at sige mere end "tak". Mange gange er lange samtaler overflødige, viser et studie fra University of Georgia i USA.

Du skal føle dig værdsat

Men hvorfor kan et så lille ord som "tak" have så stor betydning i et forhold?

Det handler om symbol-værdien i det, mener en af forskerne bag studiet:

- Vi fandt ud af, at følelsen af at være værdsat af ægtefællen har en direkte påvirkning i forhold til, hvordan du opfatter dit ægteskab, hvor engageret du er i det, og om du tror, at det holder, siger professor Ted Futris.

Du bliver altså mere engageret i dit forhold, hvis du har følelsen af, at din partner værdsætter dig. Og den følelse får du især, hvis der ofte bliver sagt tak.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.