Det fortæller din stueplante om dig

Du er top meget med på noderne, hvis du dyrker den grønne stil med masser af planter både ude og inde. Men hvad siger dit valg af planter egentlig om dig – er du den forsigtige type, eller den dekadente?
Din stueplante siger mere om dig, end du tror.
Din stueplante siger mere om dig, end du tror. FOTO: Scanpix

En plante er ikke bare en plante, den siger mere om dig, end du tror. Og Good Housekeeping har derfor samlet en liste, så du nemt kan finde ud af, hvordan du er ud fra din favorit plante.

Ficus

Elsker du ficus, der findes i vidt forskellige former og størrelser, er du på den sikre side, hvad angår din plante.

Det er en nem og klassisk stueplante, der signalerer, at du holder dig til de ting, du kender … du er køber sandsynligvis også altid den samme farve læbestift, og nej vi siger ikke, du er kedelig, men har du overvejet en kaktus eller en plante med blomster på næste gang?

Succulent

De spøjse planter med de mange former og tykkelser har i den grad gjort danskerne vilde i varmen - vi elsker dem.

De er dekorative og nemme, og er du glade for dem, er du en af de hippe. Du har dine fingre på pulsen, tjekker jævnligt op på boligstof i blade og online, OG så er du især begejstret for, at de er svære at slå ihjel.

Aloe Vera

Vidunderplanten over dem alle. Den er en af de planter, der er flest delte meninger omkring, for er den virkelig så hjælpsom mod dit og dat, som den lover?

Og har du den kun til pynt, eller knækker du rent faktisk et blad over og dypper det på dit åbne sår, når du kommer til skade … sandsynligvis ikke.

Men det er ligegyldigt, den siger noget om, at du har intentioner om at være rolig, tilbagelænet og i zen (og måske er du det rent faktisk også).

Citrontræ

Åhh suk, citrontræerne er så smukke og så romantiske, og du drømmer dig væk til den gang, hvor du på en rejse til Italien vandrede rundt blandt træer med modne gule citroner og livet pludselig gav fuldstændig mening.

Den følelse og de tanker træet frembringer i dig, har du forsøgt at genskabe her i det kolde nord – du er altså selv en håbløs romantiker og fuld af længsler.

Bregne

Din yndlings serie er Downton Abbey og du drømmer dig ofte væk til andre tider og fine og storslåede steder. Du har en ting for alt, der er lidt urskovsagtigt, støvet og mystisk.

Monstera

Du er ikke bange for at lade dine plante fylde, og samtidig kan du godt lide at være med på noderne, og det er du med denne plante. Den vækker opsigt, og du kan godt lide, at dit hjem signalerer, at det gør du også.

Plastic-blomsten

Ja, du risikerer altså ikke, at den dør for dig. Men meget mere godt er der ikke at sige om den sag … føler du ikke selv, at du snyder lidt?

Uanset hvad har du nok et travlt liv, er på farten og forstår ikke, hvorfor indretning og planter er SÅ vigtigt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.