Det første Bruxelles-offer er identificeret

For første gang har myndigheder sat navn på et offer for tirsdagens bombeangreb i Belgien.
Ved tirsdagens bombeangreb i Bruxelles er en 37-årig kvinde blevet identificeret som offer. Det er første gang, myndighederne sætter navn på en dræbt i angrebet.
Ved tirsdagens bombeangreb i Bruxelles er en 37-årig kvinde blevet identificeret som offer. Det er første gang, myndighederne sætter navn på en dræbt i angrebet. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

37-årige Adelma Marina Tapia Ruiz.

Som den første er hun blevet identificeret blandt ofrene for en række eksplosioner i den belgiske hovedstad, Bruxelles, tirsdag. Det skriver avisen The Guardian.

Adelma Tapia Ruiz kom fra Peru, men havde boet i Bruxelles i seks år.

Hun blev dræbt i Zaventem-lufthavnen, da to mænd angiveligt udløste selvmordsbomber i afgangshallen.

Udenrigsministeriet i Peru bekræfter, at den 37-årige kvinde og mor til to blev dræbt i angrebet. Også hendes bror Fernando Tapia bekræfter søsterens død.

- De har revet alt væk, hun nogensinde har ønsket sig at udrette i livet, siger Fernando Tapia til den lokale radiostation RPP.

Adelma Tapia Ruiz var tilsyneladende i lufthavnen forud for en rejse til New York sammen med sin belgiske mand, Christophe Delcambe, og deres tvillingepiger på fire år.

Faren og de to døtre, der begge har belgisk statsborgerskab, overlevede angrebet, skriver The Guardian. Dog lyder de første meldinger på, at en af døtrene er blevet såret i angrebet. Hun blev ramt af dele, der havde revet sig løs efter eksplosionen.

Rejsen til New York var angiveligt for at besøge Adelma Marina Tapia Ruiz' søstre.

Ifølge belgiske myndigheder mistede 11 mennesker livet i lufthavnsangrebet. Cirka en time efter eksplosionerne i lufthavnens område for check-in blev en bombe detoneret i et metrotog på en station i hjertet af Bruxelles' EU-institutioner.

I alt er dødstallet oppe på 34 ifølge det belgiske nyhedsbureau, Belga.

Op mod 250 mennesker er blevet såret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.