“Det er nemmere at få arbejde, når du er i et”

Det kan godt betale sig at tage et lavtlønnet job, selvom gevinsten kun er få hundrede kroner om måneden. For har du et arbejde, er det nemmere at få et endnu bedre arbejde, mener flere læsere.
At være butiksassistent er ikke nødvendigvis nogen guldrandet forretning, men jobbet kan alligevel være guld værd, mener flere Avisen.dk-læsere, der peger på kollegialt samvær og bedre chancer for at komme videre på arbejdsmarkedet som plusser.
At være butiksassistent er ikke nødvendigvis nogen guldrandet forretning, men jobbet kan alligevel være guld værd, mener flere Avisen.dk-læsere, der peger på kollegialt samvær og bedre chancer for at komme videre på arbejdsmarkedet som plusser. Asger Ladefoged, Scanpix arkiv

Nogle typer af kontanthjælpsmodtagere får kun få hundrede kroner ud af at få et lavtlønnet job, viser beregninger fra tænketanken Kraka.

Men det kan stadig godt betale sig at sætte sig ved kassen som butiksassistent til 112, 50 kroner i timen, selvom det kun giver et ekstra beløb på 514 kroner om måneden.

Det mener flere læsere. For værdien i at have et arbejde handler ikke kun om kroner og ører. Så den enlige mor, der får tre kroner i timen ud af at have et job, skal tage det alligevel, lyder det.

LÆS OGSÅ: En enlig mor får 3 kroner i timen ud af at tage et job

"Tager hun et job, er der flere fordele. Hun har noget at stå op til hver dag. Hun bliver sin egen og skal ikke kontrolleres mere af jobcentret. Når hun så i forvejen har et arbejde, kan hun lettere få et andet og bedre lønnet," skriver Allan.

Slipper for jobcentret

En anden læser peger på det kollegiale fællesskab som motiverende for at arbejde, selvom man ikke får så meget ekstra ind på kontoen.

"Hun får ikke kun 3 kroner i timen - hun får også en hverdag - kolleger - identitet på den ene eller anden måde.. samt feriepenge og ret til ferie, og hun slipper for emsige jobcenter-medarbejdere," skriver Maj-Britt, og Pia pointerer, at “det er nemmere at få et arbejde, når du er i et.”

LÆS OGSÅ: Kontanthjælpsmodtagere: Her er gevinsten ved job

Den indstilling stemmer godt overens med de udredninger af beskæftigelsesområdet, som professor Michael Rosholm har lavet. Han er tidligere vismand og medlem af regeringens ekspertudvalg. Han siger til Jyllands-Posten i dag.

-For rigtig mange borgere er det vigtigste ved at have et job noget andet end økonomi. Det handler om at kunne se sig selv i øjnene om morgenen. Den status, det giver at have et job, betyder meget. At man kan sige til sine børn, at man går på arbejde.

God rollemodel og socialt samvær

At penge ikke er det eneste lyksaliggørende ved et job, mener Michael Rosholm er dokumenteret, eftersom der er mange, som arbejder uden at få det store ud af det på kontoen.

Og som Robin skriver:

Det er for ensidigt kun at se på hvad der er i hånden, når måneden er omme! Oven i hatten får man også det at forsørge sig selv, være en god rollemodel for sine børn og socialt samvær med kollegaer.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.