Det er gratis: Aktiviteter til resten af efterårsferien

Du kan sagtens finde helt gratis og sjove aktiviteter for hele familien i resten af efterårsferien. Bliv inspireret her.
Du kan sagtens lave morsomme ting med ungerne, som ikke koster penge. 
Du kan sagtens lave morsomme ting med ungerne, som ikke koster penge.  FOTO: Scanpix

Har du slet ikke fået nok ud af din efterårsferie, eller vil du have mest muligt ud af den halve uge, der er tilbage? Rejsemagasinet WHERE2GO har lavet 10 forslag til ting, du kan lave i Danmark, som ikke koster dig en krone.

1. My Precious på Nationalmuseet

Hvis du er ægte Tolkien-fan, bør du befinde dig på Tøjhusmuseet i København i resten af efterårsferien, hvor en kæmpe udstilling om Ringenes Herre og Hobitten er at finde. Lige nu fremviser museet figurer og genstande fra Peter Jacksons filmatisering af Tolkiens univers.

Læs mere om Tolkien-udstillingen og andre aktuelle udstillinger på Nationalmuseets hjemmeside. Alle Nationalmuseets udstillinger, på nær enkelte særudstillinger, er gratis!

Her er seværdighederne, du skal opleve i København: Få guiden her

2. Spiselige festivaler

Oktober er i sandhed æblets måned, for i efterårsferien afholder æblebyerne Ebeltoft og Gråsten hver deres æblefestival, hvor du blandt andet kan komme til at plante æbletræer og spise rigtig meget kage.

3. Kreer stor kunst med små blade

Det er fristende at samle en buket, når man ser en stak efterårsblade i smukke nuancer, og hvorfor ikke? Med lidt kreativitet kan du forvandle bladene til smukke borddekorationer og pynt til væggene.

Bladtryk: Lav et bladtryk ved at komme lidt maling på bladets ene side og trykke det fladt ned mod et stykke papir eller karton, og vupti – så har du et permanent aftryk af efteråret, som er lige til at ramme ind.

Tørre blade: Du kan også lægge efterårsferiens flotteste fundne blad til tørring mellem to aviser, og lægge nogle tunge bøger ovenpå. Efter nogle dage har aviserne suget fugten fra bladene, som nu kan bruges som den fineste pynt til en sæsonpræget borddekoration.

Flere bud: Det kan du stille op med resten af efterårsferie. Find hele 37 forslag her

4. Tjek programmet for efterårsferien i dit lokale storcenter

Tager du i storcentret efter andet end shopping? Flere af landet største shoppingcentre gør noget ud af underholdningen for især de mindste igennem efterårsferien - hvad foregår der i dit? Du kan for eksempel komme gratis i Cirkus Arena, som har forestillinger i Kolding Storcenter hver dag i hele efterårsferien.

Også varehuset Magasin, som findes i 6 danske byer, har masser af konkurrencer og events gennem hele efterårsferien og efteråret med. Tjek kalenderen for din nærmeste Magasin.

5. Ud på to hjul

Der er intet så skønt som en cykeltur i en smuk, dansk efterårsskov, når solen forvandler det rustne løv til det pureste guld. Lav en termokande med te eller varm chokolade og kom den i cykelkurven. Hvis du har børn, kan det være, at de skal bestemme, hvor turen skal gå hen?

6. Gynge, rutsje og klatre

For voksne med børn er et af de måske mest oversete, gratis underholdningstilbud de mange offentlige legepladser af enormt høj kvalitet, som findes i hele landet. Efterårsferien kan bruges på at udforske de tilbud, der er i din kommune. Kig på din kommunes hjemmeside - de fleste har en liste over legepladser, som er til fri afbenyttelse, og flere har pædagoger tilknyttet.

7. Festival for børn i Hasle

På Bornholm kan børnene deltage gratis projekt, som omdanner skrald til kunst. det foregår på Bornholms Center for Kunsthåndværk ved Grønbechs Gård hele ugen. Både børn og voksne kan få en gratis tur i hestevogn hver dag mellem kl. 13.00 og 15.00 fra Hasle Røgeri. Se hele programmet på www.hasle.dk.

8. Shop lækkert genbrugsguld

Kan du gøre det ligeså godt som dem, der er med i antikduellen? Brug den sidste flig af efterårsferie på at prøve kræfter med lopperne - der er flere steder loppemarkeder i Aarhus og København.

Den 17. oktober vender Bagagerumsmarkedet tilbage til Aarhus, og her er det helt private folk, som sælger ud af ting, fra deres private gemmer. Læs mere om Bagagerumsmarkedet, og hvor du finder det, her.

Men nu er efterårsvejret jo en lumsk drillepind, og så er det godt, at der findes Den Blå Hal i København. Her finder du over 2000 kvadratmeter med genbrugssager, brugte møbler og antikviteter. Obs: Det koster 10 kr. at komme ind på.

Måske afholdes der et loppemarked endnu tættere på, hvor du bor? På www.markedskalenderen.dk kan du se hvilke loppemarkeder, der afholdes hvor og hvornår.

9. Sød (og gratis) musik i Aarhus

Det er ingen hemmelighed, at koncertbilletter kan være pebrede, men i efterårsferien kan du få store musikoplevelser - helt uden at skulle have pungen op af lommen. Musikhuset i Aarhus har flere gratis koncerter i resten af efterårsferien og gennem hele efteråret. Var det noget med en fløjtekoncert eller en aften, der kun handler om jazz? Se programmet for gratis koncerter på Musikhusets hjemmeside.

10. Underjordisk vikingeby i Aarhus

Man opdager den ikke, hvis man ikke ved, at den er der. Under Nordeas filial på Skt. Clemens Torv i Aarhus har Moesgaard Museum indrettet en fascinerende udstilling om vikingerne, som engang beboede det gamle Aarhus.

Udstillingen er gratis for voksne, og det er værd at huske på, at alle børn op til 17 år har gratis adgang til ethvert museum i Aarhus.

På Moesgaard Museums hjemmeside kan du læse mere om vikingemuseet og dets åbningstider.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.