Det er ganske vist: Kæledyr er sunde for dig

De er ikke bare søde og bløde, de små kæledyr. Nej, de er også med til at gøre deres ejere både sundere og gladere, viser talrige af undersøgelser.
Der er så mange gode grunde til at få et kæledyr - se med her
Der er så mange gode grunde til at få et kæledyr - se med her Scanpix

Brug den her viden til at overbevise din partner, hvis I er uenige om, hvorvidt I skal have et kæledyr. Eller smid det i ansigtet på dem, der gang på gang fortæller, at de ikke fatter, hvad I vil med en hund.

Sig, at den faktisk er sund for dig. Huffington Post har samlet en række punkter, hvor dit liv bliver forbedret, hvis du har et kæledyr.

LÆS OGSÅ: Mille Dinesen: En kamp imod sig selv

Den holder dit hjerte sundt

Ifølge et studie fra University of Minnesota’s Stroke Institute, så er der mindre risiko for, at katteejere dør af hjertestop end de, der ikke har en kat.

Den holder dine nerver i ro

Studier har vist, at et kæledyr kan nedsætte deres ejers stressniveau og sørger for, at blodtrykket falder til ro, hvis det er helt oppe at ringe på grund af pres og uro på enten hjemmefronten eller arbejdet.

LÆS OGSÅ: Dødt sexliv? Sådan får du mere lyst til sex

Den får dig til at grine

Både hunde- og katteejere kan blive enige om, at deres kæledyr kan være kilde til mange grin og sjove episoder, når de nysgerigt går i krig med diverse kødben og lege.

Endnu mere sjovt og godt for det pres, du ind imellem føler i hverdagen, er når du kigger på en morsom video på nettet af dyr, der laver noget sjovt. Forskere fra Loma Linda universitet i Californien har fundet ud af, at du skal se 20 minutters sjov video, hvis du vil hjælpe dit helbred godt på vej.

Den er god til handicappede børn

Selvom alle mennesker kan have godt af at have et kæledyr omkring sig, så viser et fransk studie fra 2014, at børn med autisme føler sig bedre tilpas med et kæledyr, end de gør med mennesker.

Studiet viser, at når de har et kæledyr omkring sig, så er de mere rolige og har nemmere ved at indgå i sociale sammenhænge.

LÆS OGSÅ: Dansker hyldes af Hollywoodstjerner

Den hjælper dig mod depression

Slås du med dårligt humør eller sågar depression, så vil et kæledyr kunne give dit sind det nødvendige løft ind imellem. Den kan distrahere dig fra dine tanker og samtidig sørger for, at der stadig er en lille smule rutine i dit liv.

Samtidig vil den sørge for, at du ikke er alt for ensom, siger Center for Disease Control and Prevention. Kæledyr er gode til at lytte, de er altid glade for at se deres ejer og de kan faktisk også opfylde det sociale behov, du måtte have.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.