Det dummeste sted du kan stille din fryser

Det virker måske oplagt at gemme fryseren væk i garagen eller haveskuret, men det skal du aldrig gøre, siger ekspert. Det er den største fejl, du kan begå.
Der er ikke ligegyldigt, hvor du stiller din fryser. 
Der er ikke ligegyldigt, hvor du stiller din fryser.  FOTO: Scanpix

Du skal ikke stille din fryser hvor som helst, hvis du gerne vil spare på energien.

- Folk tænker, at det er billigere i strøm at stille fryseren ude i skuret end indenfor, fordi det er koldt udenfor i forvejen. Men det koster omkring 500 kroner mere i strøm om året, og i nogle tilfælde op til 1.000 kroner, siger Janus Hendrichsen der er energiteknolog hos Energitjenesten til TV2.

Men hvorfor nu det?

Jo, står din fryser et sted, der kommer ned under 16 graders varme, vil den skulle bruge mere energi på at holde sig kørende og elregningen vil stige i vejret.

Sig ja tak til gratis varme

Når en fryser står koldt, vil den hurtigere gå i stykker. Den vil give dig en højere el-regning, og så vil du faktisk også snyde sig selv for en masse ekstra gratis varme.

Hvem vil ikke gerne takke ja til lidt ekstra varme her i vintertiden, og det er faktisk ret nemt, hvis du flytter din fryser idenfor, råder eksperten.

Bagved både en fryser og et køleskab sidder der elementer, som når de køler selve skabet ned, vil udsende varme til rummet. Den varme bør du udnytte:

- Den varme går du også glip af, når fryseren ikke står inden for. Du får altså mere for pengene, når fryseren står inde, end hvis du smider den udenfor og dermed smider den varme væk, siger Janus Hendrichsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.