Det britiske MI6 får 40 procent flere spioner

MI6-chefen Alex Younger siger, at truslen fra militante islamister mod Vesten vil forblive reel i årevis.
Skuespilleren Daniel Craig ved lanceringen af James Bond filmen "Spectre". MI6, der er berømt for at have haft nogle af de mest berømte fiktive spioner ansat - fra John le Carré's George Smiley til Ian Fleming's James Bond - vil nu få 40 procent flere spioner i en af de største udvidelser siden Den Kolde Krig, rapporterer BBC.
Skuespilleren Daniel Craig ved lanceringen af James Bond filmen "Spectre". MI6, der er berømt for at have haft nogle af de mest berømte fiktive spioner ansat - fra John le Carré's George Smiley til Ian Fleming's James Bond - vil nu få 40 procent flere spioner i en af de største udvidelser siden Den Kolde Krig, rapporterer BBC. Foto: Victor Cruz/AFP

Storbritanniens udenrigsefterretningstjenste vil få 40 procent flere spioner i en af de største udvidelser siden Den Kolde Krig, rapporterer BBC.

- Antallet af ansatte i den hemmelige efterretningstjeneste, MI6, vil stige til lidt under 3500 i 2020 fra omkring 2500, siger BBC, som henviser til unavngivne kilder.

MI6 offentliggør ikke detaljer om antallet af ansatte.

MI6-chefen Alex Younger sagde i denne uge, at truslen fra militante islamister mod Vesten vil forblive reel i årevis, da det ikke vil være nok at genvinde territorium fra Islamisk Stat.

MI6, der er berømt for at have haft nogle af de mest berømte fiktive spioner ansat - fra John le Carré's George Smiley til Ian Fleming's James Bond - skal forsvare Storbritannien og britiske interesser.

Younger er en af Vestens mest magtfulde spioner og udtaler sig sjældent offentligt. Han blev udnævnt til posten som leder af MI6 i 2014 af den daværende premierminister, David Cameron.

Han siger, at det, der kaldes informationsrevolutionen, grundlæggende har ændret spionernes måde at operere på.

Den britiske premierminister, Theresa May, har i denne uge meddelt, at MI6 og den indenlandske efterretningstjeneste MI5 sammen med andre nationale sikkerhedsorganer samt Europol og Interpol vil indgå i en samlet indsats for at få udryddet moderne slaveri i Storbritannien.

I henhold til tal fra den britiske regering er der i dag mellem 10.000 og 13.000 mennesker, der lever som slaver i Storbritannien.

- Lige som kriminelle krydser grænser, så har vi brug for en radikal ny tilgang til deling af efterretninger og udvikling af samarbejdet mellem efterretningstjenester.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.