Det betyder den græske krise for dig: Lave renter og billige boliglån på vej

Situationen i Grækenland giver ikke bare billige charterrejser her og nu, men også på længere sigt vil danskere kunne nyde godt af det økonomiske kaos, forudser økonomer.
Økonomisk kaos i Grækenland kan give flere penge mellem hænderne hos danskerne, vurderer eksperter
Økonomisk kaos i Grækenland kan give flere penge mellem hænderne hos danskerne, vurderer eksperter Foto: Colourbox

Den græske krise kan meget vel komme danskerne til gode. Økonomer forudser lavere rente og billigere boliglån.

Grækerne vil ikke bøje sig for EU’s sparekrav, viste søndagens resultat af folkeafstemningen, der endte med en nej-flertal på 31 procent. Dermed er grækerne et skridt nærmere et farvel til euroen.

Med en enorm gæld og ingen penge i statskasserne, frygter mange et græsk statsbankerot. Endnu er det dog uvist, hvad det græske nej kommer til at betyde på længere sigt. Alligevel forudser flere danske økonomer, at den kaotiske situation i Grækenland vil have en positiv effekt på danskernes privatøkonomi.

Flere penge mellem danskernes hænder

Steen Bocian, der er cheføkonom i Danske Bank, mener, at danskerne vil komme til at tjene penge på situationen i Grækenland, skriver Information.

- Renterne i de økonomisk stærke lande kan forventes at falde, da investorerne i turbulente tider søges ly i lande, hvor der er godt styr på den økonomiske politik. I første omgang taler det for lavere renter i Danmark, siger han til Information.

Og lavere renter betyder flere penge mellem danskernes hænder.

Boliglån på 2,5 procent

Også boligrenten vil blive påvirket, forudser investerings-økonom Per Hansen.

Til Berlingske Business spår han, at udenlandske investorer i højere grad vil satse på ’sikre’ økonomier som den danske. Og udstedelse af statsobligationer vil sænke renten og dermed vil åbne op for fordelagtige boliglån med lave ydelser til danskerne:

- Det medvirker det græske nej nemlig til, siger han til Berlingske Business. Per Hansen forudser, at danskerne vil se frem til boliglån helt nede på 2,5 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.