Derfor vandt de valget: Venstre imponerer tidligere S-sekretær

Selvom han er uenig med Venstre, er der især én ting, partiet gør bedre end den gamle regering, siger tidligere S-sekretær.
Den røde regering glemte at opføre sig som politikere, mener tidligere international sekretær hos Socialdemokraterne, Erik Boel.
Den røde regering glemte at opføre sig som politikere, mener tidligere international sekretær hos Socialdemokraterne, Erik Boel. Scanpix / arkiv

Jeg er ikke enig med Venstre - men hvor er det forfriskende og tiltrængt, at de opfører sig som politikere!

Sådan lyder det fra Erik Boel, som er tidligere international sekretær hos Socialdemokraterne, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Han roser den nye regering for på få måneder at have gennemført mere end den tidligere regering opnåede på fire år. Venstre holder nemlig fast i deres ideologi og visioner, mens Socialdemokraterne, SF og Radikale opgav mange af deres mærkesager og overlod alt til embedsmændene, mener Erik Boel.

- Så snart de røde visioner løb ind i de grumme Excel-ark i Finansministeriet, gav SRSF-ministrene fortabt. Ministrene lod sig løbe om hjørner med af embedsmændene, skriver han i Jyllands-Posten.

Det var også denne nødvendighedens politik baseret på regneark og embedsmænd frem for politiske holdninger, der kostede venstrefløjen valget, mener han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.