Derfor stopper Alexandra hos Unicef

Det var Grevinde Alexandras egen beslutning at stoppe som protektor for Unicef.
Bestyrelsesformand i Unicef Danmark Alfred Josefsen roser Alexandra for hendes indsats som protektor.
Bestyrelsesformand i Unicef Danmark Alfred Josefsen roser Alexandra for hendes indsats som protektor. Foto: Scanpix arkiv

Unicef meddelte torsdag formiddag, at prins Joachims ekskone grevinde Alexandra er færdig som protektor i børneorganisationen. 

Nu uddyber bestyrelsesformand i Unicef Danmark Alfred Josefsen, hvad der ligger til grund for det afsluttede samarbejde.

Til Ekstra Bladet forklarer han, at det er Alexandras egen beslutning.

- Det har rumsteret i hende i noget tid. Det er faktisk noget, vi har gået og snakket om i nogle år. Men nu synes hun, at det var tiden, lyder det blandt andet. 

Han roser samtidig Alexandra for hendes indsats gennem de 15 år, hun har været protektor i organisationen.

Derfor havde han også gerne set, at hun var fortsat på posten, siger han til Ekstra Bladet.

- Jamen det havde vi da regnet med. Men situationen har jo også ændret sig for hende. Hun føler, at hun har en anden rolle i samfundet i dag. Så på den måde kan man sige, at tingene har ændret sig hen af vejen, men hun har været et kæmpe stort aktiv for Unicef.

Unicef er blot et af mange foretagender, Grevinde Alexandra har engageret sig i som protektor. Listen over hendes fortsatte protektioner tæller blandt andre Dansk Blindesamfund, Fyrtøjet - Et kulturhus for børn og Randers Regnskov.

 

 

   

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.