Derfor stiger sexlysten med alderen

Det er sandt for mange, når de siger, at de har fået mere lyst til sex, jo ældre de er blevet, og det er der en helt særlig grund til, fortæller sexolog.
Sex bliver for mange bedre med alderen.
Sex bliver for mange bedre med alderen. Scanpix.

Det er forkert at tro, at sexlivet topper i 20'erne. Det gør det langt fra for alle, fortæller sexolog og parterapeut Charlotte Makboul til kk.no.

Hun fortæller, at rigtig mange modne og ældre mennesker føler, de har mere lyst og bedre sex, jo ældre de er blevet. Og det er der en ganske naturlig forklaring på:

- En vigtig medvirkende årsag til, at sexlysten stiger gradvis med årene, er, at man hviler mere i sig selv.

Det giver Peder Kjøs, der er psykolog og samlivsekspert hende ret i. Han forklarer, at især kvinder med alderen bliver mere sikre på sig selv og mere ligeglade med om kroppen ikke lever op til idealet.

Følelserne bliver ikke gemt væk

Charlotte Makboul forklarer, at når først vi føler os tilpas i vores krop, så slipper vi også meget af vores nervøsitet og angst for ikke at slå til, og det kan altså mærkes på lysten.

- Når man først har accepteret, hvordan man selv er, bliver man mere nærværende og åbner op for lyst og nærhed. Med årene får mange også en bedre evne til leve på en måde, som påvirker humøret i en positiv retning. Man fokuserer ikke længere lige så meget på, hvor god man er teknisk i sengen, eller hvordan rigtig sex skal være, eller hvordan man ser ud, siger sexologen.

Sexlivet bliver altså ofte bedre, som selvsikkerheden vokser og det giver plads til nye eventyr og spændende tiltag. 

Meget af det her sker for mange par, når ungerne er flyttet hjemmefra. De får en dybere og mere nær relation. Men der er også de par, hvor den slags "ny kærlighed" ikke opstår, og mange af de par går ganske enkelt fra hinanden, fortæller sexologen.

Og der kan være god sex i vente for alle parter, lige meget om man bliver sammen eller ej. For dem der bliver sammen, er der en styrke i det at kende hinanden godt, at føle sig trygge sammen og turde give sig hen. Men mødet med en ny partner kan på den anden side også gøre, at man ser sex på en helt ny måde og får fornyet lyst. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.