Derfor skal I huske forspil før sex

Nej, det er ikke spild af tid – det har stor effekt på jeres sexliv, hvis I giver jer tid til kys, kram og berøringer.
Forspil kan være mange ting ... kys i løbet af dagen, små kram og flirt.
Forspil kan være mange ting ... kys i løbet af dagen, små kram og flirt. FOTO: Scanpix

Tiden er måske knap, vasketøjet skal ordnes og maden laves, men derfor bør I ikke glemme forspil, før I kaster jer over hinanden til en hurtig omgang sex mellem de daglige opgave, skriver kk.no.

Sexrådgiver Ulla Aasland vurderer, at mange springer forspillet over, simpelthen fordi de ikke kan finde ud af at kommunikere med hinanden og ikke kan få givet udtryk for lyster og erogene zoner.

- Det synes jeg er frygtelig dumt, for man skal ikke sætte sine egne behov til side på den måde.

Hun forklarer, at uden det rette forspil vil de færreste få en lige står stor nydelse ud af sex, som de ellers kunne få.

- Sex er meget mere end samleje. Og processen, hvor man når til at ville have sex, starter længe før man ligger i sengen.

Det kræver søde ord, tryghed, snakke og flirt, råder hun.

Mænd har også godt af det

Man taler ofte om, at det er kvinderne, der har brug for forspillet, men vi skal ikke glemme mændene her, siger Peder Kjøs, der er specialist i klinisk voksenpsykologi.

Han råder alle par til at bruge tid på hinanden før sex – det er godt for begge parter og manden bliver både mere følsom og orgasmen større.

Og et forspil kan være mange ting. Det kan simple kys, berøringer, massage, flirt over en god snak, holde i hånden og mærk hinanden, råder eksperterne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.