Derfor skal du spise ved vinduet

Der er gode steder og dårlige steder at sidde, når du spiser ude og det har alt sammen noget at gøre med den mængde mad, du ender med at indtage under dit besøg.
Stedet, hvor du spiser din frokost på café, har betydning for, hvor meget du spiser.
Stedet, hvor du spiser din frokost på café, har betydning for, hvor meget du spiser. Foto: Colourbox

Du kender det måske – det med at være på café eller restaurant med vennerne og du spiser alt for meget. Det kan være svært at styre sit indtag af mad, når man hygger med andre, men det kan også have noget at gøre med det sted, du sidder, skriver goodhousekeeping.com.

Kira Eggers fortæller om sit nye sunde liv på femina.dk

En professor fra Cornell Universitet og forfatter til bogen Slim by Design, Brian Wansink har kigget nærmere på netop de ting, der sættes i gang i os, når vi spiser ud – og han er kommet frem til, at det ikke er ligegyldigt hvor i rummet du sidder, når du spiser.

Han uddeler derfor disse tips.

Spis ved vinduet
Sidder du ved vinduet, når du spiser din mad, så vil du være mere synlig for omverdenen og derfor vil du være mere bevidst om, hvordan og hvor meget du spiser – du vil altså tage den mere med ro, når du ved at andre kigger.

Sid ikke for godt
Folk, der sidder ved høje borde ude blandt andre, bestiller sundere mad end dem, der er gemt godt væk i en bås, forklarer Brian Wansink.

Du skal derfor passe på med at putte dig væk i det bagerste hjørne af cafeen, hvis du gerne vil forsøge at undgå det mest kalorietunge retter på menuen. De, der sidder der, bestiller generelt mere mad og mere alkohol. Det er, ifølge Brian Wansink, det værste sted du kan sidde.

Tv-værten Andrea Elisabeth Rudolph foretrækker rigtig mad og afskyr light-produkter – læs mere på billedbladet.dk

Se ikke TV
På mange små spisesteder, sportsbarer eller cafeer er der et fjernsyn, som kører i baggrunden og her skal du passe på med at komme for tæt på det. Professor Brian Wansink har nemlig under sin research fundet ud af, at de der sidder tættest på skærmen spiser mere usundt end andre.

Og hvis du vælger at droppe de steder hvor der er TV, så spring også de steder over hvor der er buffet. Det er endnu en fælde, som fører til alt for meget mad af den usunde slags.

Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.