Derfor skal du spise kirsebær
Det er sæson for kirsebær og der er absolut ingen god grund til ikke at spise en masse af de røde godter, for de er fulde af gode egenskaber.
Mums! Bare spis løs, de er gode for dig.
Mums! Bare spis løs, de er gode for dig. FOTO: Scanpix


I juli og august er det sæson for kirsebær, som du på nuværende tidspunkt kan købes i ethvert supermarked, grøntbod eller selv plukke i haven.

Den blodrøde spise er et af de mere søde elementer i frugt- og bærhaven og lige så mørk den er i farven, lige så sund er den for dit helbred, skriver kk.no.

De er kaloriefattige

Kirsebær er både sunde og gode. De er kaloriefattige og 100 gram indeholder bare 52 kalorier, forklarer kommunikationschef hos maduniverset Grete Roede.

De er ikke bare kaloriefattige, de er også fyldt med gode vitaminer som A og C, jern, fosfor, kalsium og kostfibre.

- Kirsebær er sunde på baggrund af flere ting og selv den fine røde farve i skallen viser, at de indeholder en del antioxidanter, forklarer Jeanette Roede fra maduniverset Grete Roede.

De beskytter dit hjerte

Et kirsebær er altså sundt for kroppen og især dit hjerte vil takke dig for en portion kirsebær.

De beskytter nemlig mod kræft og hjertekarsygdomme, samtidig med at kirsebær er med til at dæmpe betændelse i din krop.

Kronisk betændelse i kroppen er med til at fremprovokere en del livsstilssygdomme som diabetes, overvægt, kræft og hjertesygdomme og dem hjælper kirsebær altså med til at holde nede.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.