Derfor skal du spise et æble om dagen

Spiser du et æble om dagen, kan du lettere holde vægten, viser ny forskning.
Hvis du spiser et æble om dagen, vil du kunne se det på vægten.
Hvis du spiser et æble om dagen, vil du kunne se det på vægten. Foto: Colourbox

Det kan godt være, de fleste slankekure indeholder et forbud mod at spise frugt, men ny forskning peger faktisk på, at det kan være en stor fordel at spise et æble eller flere om dagen.

Forskning publiceret i tidskriftet Food Chemistry viser, at æbler indeholder næringsstoffer, der øger væksten af de gode bakterier i maven.

Og det er med til at gøre et vægttab muligt, skriver Prevention.com.

Tab 1 kilo om ugen uden at være sulten. Få den effektive slankekur på søndag.dk

En mave ude af balance

Det fungerer på den måde, at fibre og polyfenoler i æblet ikke bliver fordøjet med det samme i tarmen. Stofferne fungerer i stedet som føde for de gode bakterier i tarmen og holder dermed de dårlige bakterier væk. Denne bedre balance hos tarmbakterierne er med til at mindske den kroniske inflammation i maven, der ellers kan øge risikoen for overvægt. Det har også en betydning for mætheden og dermed tendensen til at overspise.

Overvægtige mennesker har en mave, der er ude af balance. Så at ændre mavebakterierne via vores kost, så den bliver som hos en slank person, kan forebygge vægtøgning,  forklarer Giuliana Noratto, der er forfatteren bag studiet.

I undersøgelsen blev overvægtige mus fodret med fibre og polyfenoler fra æbler, og bakteriefloraen ændrede sig og blev som hos de slanke mus.

Prøv den berømte kålsuppekur. Få opskrift og ugeplan på femina.dk

Gå efter det grønne æble

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilken æblesort man kaster sig over. Sorten Granny Smith – der er det klassiske grønne æble – skulle have det højeste indhold af fibre og polyfenoler.

Giuliana Noratto anbefaler, man spiser et æble om dagen – men det skader bestemt ikke at spise to eller tre, lyder rådet.

Tidligere forskning har i øvrigt vist, at æblets gode indhold også kan give et bedre immunforsvar, mindske risikoen for at få slagtilfælde, diabetes, højt kolesteroltal samt hjertesygdomme.

Mia Qvist Scheelsbeck, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.