Derfor skal du IKKE rede din seng hver dag

Drik en ekstra kop morgenkaffe og lad dit sengetøj flyde på sengen. Det er sundere for dig på den lange bane.
Få mere tid til morgenhygge og lad være med at rede din seng.
Få mere tid til morgenhygge og lad være med at rede din seng. Scanpix.

Det er indkodet i de fleste af os, at vi hver morgen reder vores seng, før vi forlader vores hjem. Men lad være med det, og brug de ekstra minutter på at hygge med ungerne, spise morgenmad eller tjekke nyhederne i TV.

Du får nemlig ikke noget godt ud af at rede din seng rent sundhedsmæssigt, har BBC NEWS tidligere fortalt.

Forskning lavet på Kingston Universitet viser, at en redt seng måske nok ser godt ud, men den er også en rigtig avlsrede for støvmider, som giver astma og allergi. Lader du der imod sengen være, som den er, når du står op, vil varmen gøre det svært for støvmiderne at trives.

Og trives det gør de. Forskerne fortæller, at der i gennemsnit kan være helt op til 1,5 millioner husstøvmider i en seng. Men du opdager dem ikke, for de er bitte små og lever af rester fra vores hud. 

Den lille forskel

De adspurgte specialister på BBC NEWS er alle enige om, at støvmider har meget at skulle have sagt, når det kommer til folks problemer med allergi og astma.

- Husstøvmider er en meget vigtig faktor for mange med astma, men den er nærmest notorisk umuligt at undgå, siger doktor Matt Hallsworth fra astma-foreningen i England.

Lægerne råder derfor folk til at skabe de dårligste vilkår for støvmiderne, som overhovedet muligt. Derfor skal du ikke rede din seng om morgenen.

Men du skal også vide, som en af lægerne påpeger, at der er støvmider så mange steder i dit hjem, at det er en evig kamp, som en uredt seng ikke alene kan gøre op med. 

Så måske får du ikke ligefrem udryddet dine støvmider ved ikke at rede din seng, men du hjælper trods alt dit helbred lidt på vej og slipper for at bruge mere tid på oprydning end højst nødvendigt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.