Derfor skal du holde fast i din barndomsven

I lever muligvis vidt forskellige liv, men det kan betale sig at holde kontakten med vennen fra barndommen – se hvad dét venskab giver dig fremfor andre.
Den første ven er sandsynligvis også den bedste
Den første ven er sandsynligvis også den bedste Foto: Colourbox

Du lever i storbyen, er single og har travlt med karrieren. Hun har for længst slået sig ned i jeres barndomsby med mand, hus, hund, campingvogn og to børn og et tredje på vej. I lever to helt forskellige liv og det kan indimellem være en barriere mellem jer.

Du har måske overvejet at lade det glide ud, for hvad giver I egentlig hinanden, spørg du dig selv. Ret meget er svaret, ifølge Huffington Post.

Vidste du at kloge og kønne børn tackler modgang bedst? Læs mere på femina.dk

-Barndommens venskaber er relationer, der har rod i hele din levetid. De er den type venskaber, der holder længere end nogen andre, vi har, fordi de er dannet i en tid, hvor vi virkelig søger at skabe tilknytninger, siger klinisk psykolog på Cleveland Clinic, Scott Bea.

Et australsk studie fra Murdoch Children’s Institute i Melbourne slår selv samme ting fast i et studie, der også påviser at stærke venskaber som barn og ung er med til at give et glad og afbalanceret liv som voksen.


De kender dig bedst
Men er det grund nok til at holde fast i dem? Hvis ikke, ja så er der endnu flere grunde her.

Din barndomsven har været med til at forme dig som menneske og de tidlige venskaber har lært dig at stole på andre. Som ældre lukke vi langt færre mennesker ind og åbner mindre op for dem, men en barndomsven kender dig allerede, så her dur det ikke at være forbeholden, forklarer Scott Bea.

-Disse kvaliteter hos en ven kan nedsætte spændinger og tætte venskaber kan ligefrem være som medicin for dig, siger Scott Bea.

Dine gamle venner kan altså hjælpe dig videre i pressede situationer, og igennem jeres barndom har I hver især løftet den anden igennem kriser og oplevelser, og de kan gøre det igen, hvis du har brug for det.

Du skal ikke stræbe efter at være en perfekt mor – læs hvorfor på femina.dk

Det bedste ved barndomsvenner er at kendskabet til dig er så stort, at det er nemmere for dem at tilgive dig dumme perioder i dit voksenliv. De bærer nemmere over med de tidspunkter, hvor du er fraværende, ude af kontrol eller opfører dig tåbeligt.

Når krisen rigtig rammer dig og din familie, så vil en barndomsven være et rart og nemt sted at søge trøst, fordi de er bekendt med din familie og dine familieforhold. De er formentlig kommet i dit hjem og de kender de spændinger og problemer, du har med din familie. Det er en gave, som du skal gemme på, mener Scott Bea.


Mette Skøtt, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.