Derfor skal du have sex, når du bliver ældre

Flere studier viser, at sex bliver bedre med alderen. Men nu viser det sig også, at du bliver både mere frisk i hovedet og åndsnærværende, når du er oppe i årene og stadig dyrker sex.
Du kan lave krydsord for at holde hjernen i gang...eller du kan have masser af sex.
Du kan lave krydsord for at holde hjernen i gang...eller du kan have masser af sex. Scanpix

Er du ældre og glad for sex, skal du endelig fortsætte med at have det. Og er du yngre og ikke synderlig begejstret for, at dine forældre åbenlyst stadig er glade for hinanden og aktive i sengen, så skal du pakke dit ubehag væk.

LÆS OGSÅ: Har du og din hund brug for parterapi?

Det er nemlig sundt med sex. Det giver ny og forbedret energi til hjernen og holder den ung, viser ny forskning ifølge Good Housekeeping.

LÆS OGSÅ: Her bruger kvinderne med el i hjemmet end mænd

Særlig godt for kvinderne

I marts udgaven af American Journal of Geriatric Psychitry blev nye studier fremlagt, og de viser, at hjernen har godt af sex, især når du er oppe i årene.

Undersøgelserne viser, at mænd og kvinder over 71 år, der har regelmæssig sex, performer bedre i tests, der viser hvor hurtig og velfungerende hjernen er.

Undersøgelserne viser også, at dem med meget sex er de personer, som aktivt vælger et rigt sexliv til. De venter ikke bare på, at sexen kommer forbi, nej de arbejder selv for sagen. 

LÆS OGSÅ: Lugter dine fødder? Sådan undgår du det

Det kræver altså, at sex prioriteres og nydes, hvis hjernen skal holde sig ung længere. Og især for kvinderne er det en god idé at have sex, fordi fordelene for dem er større end hos mændene, viser undersøgelserne.

Skønt! Det er blot endnu et bevis for, at der skal masser af god sex til og helst helt til det sidste.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.