Derfor skal du have alenetid med dit barn

Dine børn har ind imellem et behov for at være alene sammen med sin mor eller far, men der er mange måder at prioritere tid med dit barn på, og det behøver ikke være så planlagt, råder familieeksperten.
Alenetid med dit barn er en rigtig god idé, og det behøver ikke at være de helt store eksotiske udflugter, I foretager sammen.
Alenetid med dit barn er en rigtig god idé, og det behøver ikke at være de helt store eksotiske udflugter, I foretager sammen. SCANPIX arkiv

Redaktionen, redigering Mette Skøtt, udeoghjemme.dk, Aller Media

Har du børn, så kender du også til de behov, de små størrelser ind imellem har for at være sammen med dig og gøre ting, der binder jer tættere sammen.

Ofte følger dårlig samvittighed med den erkendelse, fordi du ikke kan finde tid til at være bare jer to sammen, især ikke hvis der er flere børn at tage hensyn til. Men du skal ikke tage ordet ’alenetid’ så bogstaveligt, for I kan sagtens bruge tid sammen bare jer to, imens I er en del af hverdagen, råder familieekspert på Ude og Hjemme, Charlotte Højlund:

Se også:

- Vi er alt for fokuserede på, at børn skal have alenetid med mor eller far. Det skal de selvfølgelig også, men det behøver ikke at være lagt i skema, og det behøver ikke nødvendigvis være hver dag. Men det skal være, når barnet har behov for det. Og det ved man, når man har en god føling med sine børn, som langt de fleste forældre har.

Se hvordan du bekæmper lus på både børn og voksne på udeoghjemme.dk

Udnyt hverdagens muligheder

Ifølge familieeksperten så er det ikke nødvendig med planlægning og et stort ståhej, hver gang dit barn og dig skal være alene:

-Alenetid med mor eller far behøver ikke at være lig med forkælelse, spil eller en udflugt ud af huset. Hvis du bruger de muligheder, hverdagen byder på, kan du sagtens finde tid til hvert enkelt barn.

Læs historien om kvinden, der valgte kemoterapi fra, fordi hun brændende ønskede sig et barn. Se hvordan det gik hende på udeoghjemme.dk

Her er et par af de ting, som Charlotte Højlund råder dig til at lave med dit barn:

  • Bed et barn om at hjælpe med madlavningen, så I kan få en snak samtidig.
  • Tag et barn med på indkøb, hvor I kan få snakket om, hvad der fylder lige nu.
  • Hvis I har dyr, kan du bede et af børnene gå med ud og fodre eller lufte hunden sammen med dig.
  • Tag et barn med i haven, uanset om der skal luges, hentes æbler, sås eller plantes – det er et godt sted at få snakket.
  • Lad børnene være med i gøremål som istandsættelser, vasketøj, opvask og så videre.
  • Udnyt de forskellig bilture til og fra institutioner, skole og sportsaktiviteter til at få talt om deres dag, liv og tanker.
  • Skal du ud og købe noget ekstraordinært som møbler, maling eller planter, som kræver mere end en tur i supermarkedet, kan du lave en tur ud af det med et enkelt barn.

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.