Derfor skal du dyrke magisk morgensex

Morgenstund har guld i mund – og muligvis også et par andre ting. At give den gas på lagnerne i morgengryet har mange fordele. Her får du de bedste tips til at komme i stødet før hanen galer.
Morgensex - det er da den bedst tænkelige måde at begynde dagen på, er det ikke?
Morgensex - det er da den bedst tænkelige måde at begynde dagen på, er det ikke? Foto: SCANPIX arkiv

Morgensex kan være en fantastisk start på dagen. Netop dette tidspunkt på døgnet er ideelt som afsæt for intimitet. Kroppene er nemlig afslappede efter søvnen, og sindene er på dette tidspunkt nulstillede og slapper af. Vi er altså helt åbne og på sin vis forsvarsløse efter nattens søvn, barrierne er nede – og det et super udgangspunkt for et kærligt møde, lyder det fra sexolog Sara Skaarup.

Sund med sex: Læs hvordan du kan forbedre dit helbred med sex på Q.dk

Specielt er morgensex et hit, hvis I betragter det som et kærligt godmorgen, der ikke behøver ende med noget særligt. Både fordi man er sårbar i morgengryet, og fordi tiden kan være knap, er det er ikke nødvendigvis her, I skal forvente komplicerede maratonydelser hos hinanden. Et kort put med en hurtig afslutning eller et par minutters elskov uden orgasme er perfekt på morgenkvisten. Og hvis I er enige om, at det ikke er et succeskriterium at nå jorden rundt, men at nyde det, der nu er, så er det heller ikke så stor en trussel, hvis der pludselig står en lille unge i døren.

Se også:

- De uafsluttede knald har den bonusvirkning, at det efterlader jer bløde og åbne og med en lyst i kroppen, der er nem at samle op på senere, når der er bedre tid samme aften eller eftermiddag. Den forbindelse med jeres seksualitet gør jer glade hele dagen igennem, fordi lyst er energi, der giver positive vibrationer til hvad som helst, dagen ellers byder på. Morgensex binder jer sammen Det ekstra fine ved morgensex udover nydelsen er jo, at den binder jer sammen. Så hvis I starter med at være helt tætte, vil I også senere, når I går til hver jeres sysler, medbringe en følelse af sammenhørighed, der stammer fra morgenens nærhed. Dette gælder for øvrigt også, selv om I ikke går videre til direkte sex, siger Sara Skaarup og fortsætter:

- At ligge nær hinanden i stedet for bare at smide stængerne ud over sengekanten og styrte ud i dagen, styrker jeres bånd. Mange elskende har luret dette rent instinktivt. Men en del glemmer det lidt med tiden. Hvis det er så som så med nærhed i sengen om morgenen, så prøv engang at tage en uge, hvor I hver morgen slår armene om hinanden, når uret ringer, og ligger sådan i fem minutter eller længere, før I lader dagen tage fart.

Hvor lang tid tager god sex? Få svaret på Q.dk

Sex kvikker op

Rigtig mange mennesker foretrækker sex om aftenen, selv om der er meget at vinde ved at lægge de kærlige favntag tidligt på dagen. Det hænger måske sammen med, at vi alle har oplevet, hvor dejlig søvnig man kan blive efter god sex, og det passer sig jo ligesom bedst om aftenen. Sex kan dog også have den stik modsatte effekt. Den kan nemlig også sikre, at man vågner bedre om morgenen, fortæller Jan Ovesen, der er overlæge med speciale i søvnmedicin.

– Det gør man, fordi det er en fysisk aktivitet, der sætter hormoner i gang, siger han og fremhæver, at man bagefter har sat godt gang i velbefindende og adrenalin.

Hvis I ellers har sovet godt, er der oven i købet den fordel, at I er friske til løjerne tidligt på dagen, hvor de fleste af os er rimelig kvaste, når vi rammer puderne. Så hvad venter I på? Ind i seng, godnat godnat, og vågn så op og dyrk morgensex.

Sara Skaarup, Q.dk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.