Derfor skal du drikke 4 kopper kaffe dagligt

Danskerne er blandt verdens mest kaffedrikkende lande, men for mange kan det faktisk godt betale sig at drikke mere for helbredets skyld.
Af uransagelige grunde synes mange undersøgelser at pege på at 4 kopper kaffer dagligt er optimalt for helbredet.
Af uransagelige grunde synes mange undersøgelser at pege på at 4 kopper kaffer dagligt er optimalt for helbredet. Foto: Depositphotos

Adskillige undersøgelser viser at omkring fire daglige kopper kaffe er optimalt for helbredet på flere forskellige måder. Mere end 4 kopper har i nogle undersøgelser vist sig at være uden ekstra effekt eller lige frem skadeligt.

Her er fire grunde til at drikke fire kopper dagligt.

1. Tyktarmskræft

En helt ny undersøgelse viser at kaffe nærmest har en mirakuløs effekt på stadium III tyktarmskræft, hvor patienter er blevet opereret og er i kemoterapi.

Resultaterne fra Dana-Farber Cancer Institute viste, at fire kopper kaffe med et samlet koffein-indhold på ca. 460 milligram reducerede patienternes risiko for at kræften genopblussede med 42 procent og medførte en 33 procent ringere risiko for at dø.

2. Livmoderkræft

Forskere fra Imperial College London har sammenlignet forskellige fødevarer og risikoen for endometriekræft, som udgør den største del af livmoderkræft-tilfælde, ved at analysere to store amerikanske undersøgelser af sygeplejersker.

Læs også: 9 overraskende madråd mod livmoderkræft

Undersøgelserne viste at fire kopper kaffe om dagen reducerede risikoen for livmoderkræft med 18 procent, sammenlignet med dem, der aldrig drak kaffe.

3. Leverskader

Skrumpelever er slutstadiet for leverskader forårsaget af sygdomme som alkoholisme og hepatitis, hvor levervæv stort set er blevet erstattet af arvæv.

Læs også: Så effektivt beskytter kaffe mod impotens

Flere undersøgelser blandt andet fra Kaiser Permanente Division of Research og Det Norske Institut for Folkesundhed har vist, at kaffe kan nedsætte risikoen for skrumpelever med helt op til 80 procent. Jo flere kopper kaffe du drikker, des mere reduceres risikoen - i hvert fald op til fire kopper kaffe dagligt.

4. Hjertet

En analyse fra Beth Israel Deaconess Medical Center og Harvard Medical School viste i 2012 at kaffe reducerede risikoen for hjertesygdom. Undersøgelsen var baseret på fem tidligere undersøgelse af sammenhængen, hvor i alt 140.000 personer var undersøgt og man havde registreret 6500 hjertetilfælde.

Læs også: 5 grunde til at drikke kaffe før træningen

Analysen af de fire svenske og enlige finske undersøgelse viste at tre-fire kopper kaffe dagligt medførte en 11 procent reduceret risiko for at få et hjertetilfælde.

Smart tip: Tab over 4 kilo med dette simple vandtrick

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.