Derfor skal dit barn vaccineres: Mæslinger smadrer immunforsvaret

Der har hersket en heftig debat herhjemme om, hvorvidt man bør lade sine børn mæslingevaccinere eller ej. Nu peger ny forskning på, at mæslinger er mere ødelæggende end hidtil antaget
Mæslinger er mere skadeligt for immunforsvaret end man hidtil har troet.
Mæslinger er mere skadeligt for immunforsvaret end man hidtil har troet. Scanpix / modelfoto

Mæslinger gør så stor skade på immunforsvaret, at den smittede er mere modtagelig over for andre sygdomme i 2,5 år efter mæslingeinfektionen, viser amerikansk forskning.

Afviste råd om abort: Michelle gav sine tvillinger livet. Læs den spændende historie på Udeoghjemme.dk

- Vores undersøgelse viser, at mæslinger er meget værre, end vi hidtil har antaget, da den udsætter den smittede for at blive alvorlig syg af mange andre sygdomme. Derfor er det ekstremt vigtigt at bevare en høj grad af vaccinering, da konsekvenserne af mæslinger er meget mere ødelæggende, end man umiddelbart kan se ved sygdommen selv, fortæller postdoc Michael Mina fra Princeton University.

Melatonins effekt på kræft er ’næsten for god til at være sand’: Se mere på Udeoghjemme.dk

Immunforsvaret kan ikke genkende sygdomme

Undersøgelsen viser, at mæslingerne skaber noget, forskerne betegner som immun-hukommelsestab. Mæslingerne sletter så at sige immunforsvarets hukommelse, så kroppen ikke længere kan genkende virus og bakterier, som den tidligere har kunnet slå ihjel. Kroppen skal derfor langsomt genoptræne sit immunforsvar.

- Gennem denne genoptræningsperiode er personen i risikozonen for at blive syg eller sågar dø af disse infektioner, siger Michael Mini.

Ofrede sit liv for sin datter: Nåede at fejre hendes første fødselsdag. Læs den barske beretning på Udeoghjemme.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.