Derfor 'Rigtige mænd'-gutterne stadig ølmaver

De træner og træner, men deres maver er stadig ikke flade som vaskebrætter, men det er der en virkelig god forklaring på.
De "Rigtige Mænd" har stadig fedt på maven, men derfor er de stadig blevet sundere. 
De "Rigtige Mænd" har stadig fedt på maven, men derfor er de stadig blevet sundere.  FOTO: Scanpix

De har svedt, trænet, kæmpet og næsten grædt i kampen for at komme op af sofaen og i gang med træningen.

De "Rigtige Mænd" har de sidste tre onsdage vist, hvordan det gik dem efter den populære program-række af "Rigtige Mænd". I aften, onsdag, kan du se det sidste program i opfølgningen, "Rigtige Mænd - Hva' Nu?" klokken 20.30 på DR1.

Men en undrende fan af programmet har spurgt DRs brevkasse, hvorfor mændene stadig har ret store maver på trods af madomlægning og træning.Det svarer trænings-ekspert Marina Aagaard på, og hun kan overordnet fortælle, at de "Rigtige Mænd" stadig har ølmaver, fordi de enten har holdt en pause med træningen, eller ikke helt er i mål endnu:

Ja, der er stadig - eller man skal måske sige igen - en del mavefedt på de fleste af De Rigtige Mænd. Umiddelbart efter den første programrække var der synlige resultater. Efter udsendelsen har motivationen og indsatsen svinget, så der igen er mere usund mad og alkohol og (meget) mindre motion.

Hun påpeger, at man altså er nødt til at opretholde sin træning, hvis man vil holde maven flad.

Har en flad mave under fedtet

Trænings-eksperten fortæller desuden, at de "Rigtige Mænd" sagtens kan have en six-pack inde under det yderste lag mavefedt.

Det ses hos rigtig mange, for det er ikke kun mavebøjninger, som giver den flade mave. Her spiller alsidig motion også ind samt madforbrug og stress.

Men selvom det ikke ses, er mændene altså blevet sundere, er Marina Aagaard sikker på:

- Selvom det måske ikke er så tydeligt, så er mindst et par af De Rigtige Mænd - trods mavefedtet - blevet mindre i omfang og mere veltrænede, hvilket er af stor betydning.

Hun forklarer, at er man som et par af de "Rigtige Mænd" faldet af på den, er det hele ikke spildt. Man skal bare i gang igen, og det kommer man nemmest ved at træne med andre, så man kan motivere hinanden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.