Derfor må du ikke tjekke Facebook om morgenen

Vent til senere på dagen med at tjekke, hvad der er sket på de sociale medier.
Lad være med at starte arbejdsdagen med at tjekke Facebook. Du er nemlig mest frisk de første par timer, så de kan bruges mere effektivt, siger psykolog. Om b-mennesker, der ikke ligefrem er mest friske først på dagen, fortsat må bruge Facebook om morgenen, melder historien ikke noget om.
Lad være med at starte arbejdsdagen med at tjekke Facebook. Du er nemlig mest frisk de første par timer, så de kan bruges mere effektivt, siger psykolog. Om b-mennesker, der ikke ligefrem er mest friske først på dagen, fortsat må bruge Facebook om morgenen, melder historien ikke noget om. Bente Jæger Alsing

Mange mennesker begynder arbejdsdagen med at tjekke Facebook og Twitter. Men det er en rigtig dårlig idé, siger en ekspert.

Læs på Femina.dk om forfatteren, der fandt kærligheden på Facebook

Vi er nemlig typisk mest veloplagte om morgenen, så det er langt bedre at tage fat på arbejdsopgaverne der, skriver Health.com.

- Det er så trist, at folk bruger de to mest produktive timer på dagen på noget, som ikke kræver den største kognitive kapacitet (som fx sociale medier), siger Dan Ariely, der er professor i psykologi og økonomi ved Duke University.

Truer Facebook dit parforhold? Få svaret på Femina.dk

Vigtigt at prioritere sine arbejdsopgaver

Selvom det er fristende, er det en rigtig god investering at vente til senere på dagen med at gå på Facebook, Twitter og Instagram.

- Hvis vi i stedet kunne bruge disse dyrebare timer bedre, vil vi få meget mere succes med at opnå de ting, vi virkelig gerne vil. Generelt set er folk mest produktive om morgenen. To timer efter vi er stået op, er vores bedste tidspunkt på dagen, forklarer han.

Eksperten råder derfor til, at man gemmer Facebook til senere på dagen og i stedet går dagens opgaveliste igennem. På den måde får du lavet en masse fra morgenstunden og undgår travlhed og overarbejde senere på dagen.

Mia Qvist Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.