Derfor må du ikke forvente for meget af din partner

Er han god nok til mig? Selvom vi måske ikke vil indrømme det, måler og vejer vi konstant vores partner. Forskere har stillet skarpt på, hvordan det påvirker et forhold.
Hvis du stiller urealistiske høje eller lave krav til din partner, vil du konstant være ulykkelig i dit forhold ...
Hvis du stiller urealistiske høje eller lave krav til din partner, vil du konstant være ulykkelig i dit forhold ... Scanpix - modelfoto

Jeg har brug for, at du lytter mere til mig. Hvorfor fortæller du mig aldrig noget? Vi har ikke nok sex. Listen med ting, vi forventer af vores partner og vores forhold, kan nogle gange synes lang. Især hvis man skal remse op af listen dagligt. Men er det rimeligt, at vi stiller så mange krav til vores partner? Og hvordan påvirker det vores forhold?

psychologytoday.com har en række forskere offentliggjort en større undersøgelse af personers tilfredshed med deres parforhold i forhold til, hvor høje forventninger de har til deres hjertes udkårne. I undersøgelsen er testpersonerne par i 50’erne, som har været gift siden de var omkring 20 år. De har således et godt fundament og en række fælles oplevelser og forståelse af hinanden. Forskerne har spurgt begge personer i forholdet for at få begge køns svar og dermed den fulde sandhed.

50 tegn på din partner er narcissist. Læs mere på q.dk

Og hvad fandt forskerne så frem til? Hvis du stiller urealistiske høje eller lave krav til din partner, vil du konstant være ulykkelig i dit forhold, da din partner enten ikke har en chance for at opfylde dine ønsker, eller også ved han ikke, hvad dine ønsker er, da du aldrig siger dem højt.

Nyskilt kvinde: Det burde jeg ikke have gjort

Hvis du derimod er god til at formulere krav og forventninger til din partner, vil din partner belønne dig for det og leve op til kravene. Din partner vil også være meget tilfreds med forholdet, som det er, selvom der er høje forventninger til vedkommende. Det skyldes, at din partner vil opleve dig som meget engageret i forholdet, og føle, at du virkelig har brug for ham til at elske og pleje dig, hvilket er kendetegnet for et godt og stærkt forhold. Gensidig afhængighed er nemlig et af nøgleordene, ifølge en af forskerne.

Det vil sige, at vi kan lære følgende to ting af undersøgelsen. For det første; hvis du er urealistisk i dine forventninger, vil det gå ud over din egen lykke i forholdet. For det andet; hvis du ingen forventninger har eller ikke føler dig berettiget til at stille krav, vil det gå ud over din partners tilfredshed i jeres forhold.

Nadia Laas Hansen, Q.dk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.