Derfor kan uforpligtende sex være godt for dig

Er du nyskilt single kan det være en fordel at have uforpligtende sex i en periode fremfor at haste ind i et nyt forhold.
En periode med uforligtende sex kan være godt for dig.
En periode med uforligtende sex kan være godt for dig. Foto: Colourbox

Er du netop blevet single, og er noget af det eneste du har lyst til at finde en ny mand, så skulle du måske slå koldt vand i blodet. For det kan være en udmærket ide at have en periode med uforpligtende sex, inden man kaster sig ud i et nyt forhold.

Mange gange kan sex efter et brud endda være meget bedre end det, du havde før.

For det første er det sandsynligvis længe siden, du sidst havde god sex. Den sidste tid i et forhold, der ikke fungerer, plejer ikke at være en seksuel fest. Fosøgene på at finde den gamle gnist igen lykkes ikke, og sexlivet går mere eller mindre i stå. Som nyskilt er der stor sandsynlighed for, at du er mere eller mindre seksuelt udsultet, siger sex- og samlivsekspert Peder Kjøs til KK.no.

Tænk på samme måde som da du var ung

Han råder til, at man tænker lidt på samme måde, som man gjorde, da man var ung, og ikke havde travlt med at komme i et fast forhold.

Som nyskilt single kan du tænke lidt på samme måde. Du behøver ikke have så travlt med at finde en ny partner, du kan med fordel gå ud og få lidt erfaring. Prøv lidt forskelligt og hav det sjovt, foreslår Peder Kjøs.

Sådan får du et sexfyldt singleliv. Læs mere på Q.dk

De fleste mennesker vil allerhelst have en partner, som de kan blive gamle sammen med, men der er ingen grund til at tage den første den bedste. For at have sex med en du ikke lever sammen med kan have flere fordele.

Det er dejligt at kunne have lejligheden for sig selv. Det kan tit være mere spændende at møde hinanden, når man har lavet en aftale, fremfor altid at vide, hvem man skal spise middag med eller vågne op sammen med om morgenen, siger Kjøs og fortsætter.

Kom i gang med sexlivet efter skilsmissen. Læs mere på oestrogen.dk

Der findes en del forskning, der fortæller at dem, der har sex med flere partnere er mindre lykkelige end andre, fordi man ikke har en længerevarende seksuel forbindelse; nyere forskning påviser imidlertid, at folk der har sex med flere forskellige er mere socialt aktive og udadvendte. De ønsker sig nye erfaringer og føler ikke så meget skam og skyldfølelse. Og når det kommer til stykket bunder alt til syvende og sidst i, hvordan din egen indstilling er, og hvordan du vil have, dit liv skal være, slutter Peder Kjøs.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.