Derfor kan et tæt parforhold give dårligere sex

Er du blevet for gode venner med din partner til, at I kan have hed og fræk sex på lagnerne?
detDet gode sexliv kræver dynamik parret imellem. Og det opstår lettere, hvis I ikke altid tænker ens. Vi tiltrækkes af vores modsætning, og hvis din partner næsten er blevet din anden halvdel, kan der ikke opstå den nødvendige kemi imellem jeres forskelligheder.
detDet gode sexliv kræver dynamik parret imellem. Og det opstår lettere, hvis I ikke altid tænker ens. Vi tiltrækkes af vores modsætning, og hvis din partner næsten er blevet din anden halvdel, kan der ikke opstå den nødvendige kemi imellem jeres forskelligheder. SCANPIX arkiv

Mange mennesker drømmer om at finde deres sjæleven, når de er på jagt efter et langtidsforhold. En partner, som de er forbundet med på et højere niveau, og som de føler, de kan kommunikere med på en helt fordomsfri måde. Men hvis du samtidig ønsker dig et vildt og inspirerende sexliv, så er det ikke sikkert, at en sjæleven er helt så perfekt et partnervalg alligevel.

Måske tænker du, at hvis et par har en forbindelse, der næsten er metafysisk, så må det også gælde, når det kommer til det seksuelle. Det er bare ikke altid tilfældet.

Find ham du matcher med seksuelt - én gang for alle på Q.dk

Jack Morin, der er adjunkt ved California Institute of Integral Studies og psykoterapeut, har skrevet bogen The Erotic Mind og forsker i fænomenet, og han fortæller, at det helt tætte parforhold tværtimod ofte sætter en stopper for sexlivet.

Problemet kan opstå, hvis I helt fra start tænker så ens, at I hurtigt bliver fantastisk gode venner, men så snart nyhedsværdien er ovre, så daler sexlysten. For andre par er det noget, der opstår med årene, hvor parforholdet gror ind i et venskab, og den ene ved, hvad den anden tænker, så parterne holder op med at se sig selv som individer og ’jeg’ bliver til ’vi’.

Der skal være noget spænding og noget ukendt

Ifølge Jack Morin er det nødvendigt for det gode sexliv, at der er noget dynamik parret imellem. Og det opstår lettere, hvis I ikke altid tænker ens. Vi tiltrækkes af vores modsætning, og hvis din partner næsten er blevet din anden halvdel, så kan der ikke opstå den nødvendige kemi imellem jeres forskelligheder.

Hvor meget sex skal man have for at have et godt parforhold. Læs mere på oestrogen.dk

Er du endt i den situation med din nuværende partner, at jeres forhold er et dybt og sexløst venskab, så er det ifølge psykoterapeuten på tide, at I løsner grebet om hinanden og får hvert jeres liv, sammen. I skal gøre noget hver for sig og skabe hver jeres identitet, som kan blive interessant for den anden at udfordre og udforske.

Det er især vigtigt, at du ikke blot lader stå til, for på et tidspunkt vil det ifølge Jack Morin være for sent at redde jeres sexliv.

- Jeg har aldrig mødt et par, som har været i stand til at genopbygge en seksuel forbindelse, hvis de ikke har tænkt på hinanden i en erotisk sammenhæng i mere end fem år, siger Jack Morin.

Lisbeth Madsen, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.