Derfor KAN du ikke lade være med at spise kage om eftermiddagen

Du bestemmer ikke selv, så du kan gøre to ting, når kagetrangen overmander dig: 1) Spise en kage. 2) Være parat med sunde alternativer.
Hvem henter kage? Eller: Hvis tur er det til at give kage? Vi kender det alle. Trangen til noget sødt kan ovemande selv den bedste.
Hvem henter kage? Eller: Hvis tur er det til at give kage? Vi kender det alle. Trangen til noget sødt kan ovemande selv den bedste. Foto: Scanpix/modelfoto

Du er ikke alene og det er ikke din skyld. Eller nærmere: Vi er mange og det er kroppens skyld. Altså, hvis du hen på eftermiddagen pludselig ser kager og andre søde sager for dine øjne.

Det viser ny forskning, skriver engelske Dailymail.co.uk.

Så har du også en øget trang til noget sødt om eftermiddagen, er det altså ikke noget du bilder dig ind.

Den menneskelige krop er nemlig programmeret til at finde kage og andre søde ting meget mere tiltalende om eftermiddagen.

Det har forskere fra Flinders University og Liverpool University opdaget. De har fulgt en gruppe på 300 kvinder.

Forskernes har også fundet ud af, hvorfor det altid er om eftermiddagen, at vores viljestyrke sættes på en hårdeste prøve.

Som dagen går ændrer vores holdning til sukkerfyldte fødevarer sig fra, at vi betragter for eksempel kager som usunde til, at alle bekymringer om sukker forsvinder og at kager og slik er rart.

Helt præcist, hvorfor det forholder sig sådan ved forskerne endnu ikke. Men de kommer med et godt - og kedeligt? - råd, når kage-trangen sniger sig ind på dig:

Hav sundere alternativer inden for rækkevidde. Det kan være en håndfuld nødder eller noget yoghurt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.