Derfor går dit vægttab i stå på slankekuren

Har du haft en flyvende start på din slankelur for nu at være kommet ind i et dødvande? Dette kan være årsagen
Er kuren gået i stå? Det kan skyldes flere ting. 
Er kuren gået i stå? Det kan skyldes flere ting.  FOTO: Scanpix

Redaktionen, Udeoghjemme.dk, Aller Media

I begyndelsen af en slankekur går det oftest rigtigt godt med at tabe sig. Det virker meget motiverende, når vægtnålen tilsyneladende har sat en hastig kurs i den rigtige retning. Men pludselig står den stille – og lysten til at smide det hele på gulvet, trænger sig på, for hvad nytter anstrengelserne så?

Selvom det ikke er alle på kur, der oplever det, så er det vigtigt at vide, at det er et helt normalt fænomen. Det forklarer chefcoach for kost Lene Hansson og chefcoach for træning og motion Henrik Duer. Ifølge dem er der ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor det sker, men mange faktorer menes at spille ind.

Slankefejlen som rigtigt mange begår: Se hvilken på Slankeklubben.dk

Dette kan ifølge Lene Hansson og Henrik Duer være årsagerne til at vægttabet går i stå:

1. Nedsat stofskifte

Efterhånden som du taber dig, vil dit stofskifte også falde. Det betyder, at du nu skal træne mere eller spise mindre for at bibeholde det energiunderskud, som er nødvendigt, hvis du fortsat skal tabe dig.

2. Stress og mangel på søvn

Stress og for lidt søvn har stor betydning for hele kroppens funktion, og begge dele vil påvirke dit vægttab negativt. Sørg for at passe din sengetid, og ryd op i dit liv, hvor det er muligt, så der ikke er så meget, der presser dig.

Prøv Turbo-suppekuren og tab 3-4 kilo på fem dage: Se hvordan på Slankeklubben.dk

3. Dårlig fordøjelse

En god fordøjelse er af stor betydning for et vægttab. Drik rigeligt med rent vand, og sørg for at få masser af fibre i kosten.

4. Tab af muskelmasse

Får du mindre muskelmasse, vil din forbrænding i hvile også falde – og omvendt. Sørg for at bevare din muskelmasse ved at tabe dig langsomt, samtidig med at du styrketræner og spiser tilstrækkeligt med protein.

Derfor skal du smide hele æblet ud, hvis det har en lille rådden plet: Se hvor farligt, det kan være på Udeoghjemme.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.