Derfor forstår småbørn ikke, at et nej er et NEJ!

Små børn husker ikke så godt som voksne. Det er lagringen af informationer, som ikke er udviklet nok.
Hvis dit barn igen og igen gør noget forbudt, selvom du har sagt nej mange gange, skyldes det ikke ond vilje. Barnet kan nemlig ikke huske, at du har sagt nej - først fra treårsalderen er barnets langtidshukommelse udviklet nok til at huske den slags.
Hvis dit barn igen og igen gør noget forbudt, selvom du har sagt nej mange gange, skyldes det ikke ond vilje. Barnet kan nemlig ikke huske, at du har sagt nej - først fra treårsalderen er barnets langtidshukommelse udviklet nok til at huske den slags. Foto: Scanpix / Modelfoto

Når dit barn tilsyneladende ikke forstår dine formaninger om ikke at tegne på væggene eller kaste med maden, så skal du huske, at sådan var du også selv.

Det mener forskeren Paul Frankland fra The Hospital for Sick Children i Toronta i Canada, at have fundet ud af. Og han mener samtidig, at have fundet svaret på hvorfor.

Han benævner barnets manglende forståelse af at et nej er et nej, som infantile amnesia - eller på dansk: barnlig hukommelsestab.

Gal med hukommelsen

Paul Frankland mener således, at det er barnets hukommelse det er galt med.
Barnet husker ganske simpelt ikke fra gang til gang.

Forskeren forklarer i følge Søndagsavisen, at udviklingen af nerveceller i hjernen hos børnene foregår så hurtigt og i sådan et omfang, at hjerne ikke også har resurser til at arkivere oplevelser og viden ordentligt.

Med andre ord, så fungerer langtidshukommelsen hos børn ikke optimalt før de når omkring tre-årsalderen.

Derfor skal du udskifte eventuelle frustrationer med masser af tålmodighed. Det skal nemlig nok komme.

Mus viste vejen

Paul Franklands konklusioner er baseret på forsøg med mus, men han håber at kunne forske videre ved at betragte og interviewe børn, der modtager kemobehandling.

Denne behandling er nemlig kendt for at sløve dannelsen af nerveceller i hjernen, hvilket sandsynligvis vil give børnene bedre mulighed for at udvide deres langtidshukommelse, skriver Søndagsavisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.