Derfor får vi større sex-lyst om sommeren

Sommeren er kendt for at være tiden, hvor vores sex-lyst er størst og det er der en helt særlig grund til.
Sommer og sol = lyst til sex
Sommer og sol = lyst til sex FOTO: Scanpix

Når dagene er lange og feriestemningen størst, får vi mennesker lyst til at kæle og kramme lidt ekstra. Og hvorfor nu det?

Det er fordi, vejret (som regel) er bedre og vi har det mere behageligt, hvilket giver os energi og godt humør, forklarer Peder Kjøs, specialist i voksen-psykologi, til kk.no:

- Derudover ser vi jo mere af kroppen om sommeren, da alle har mindre tøj på og vi er mere synlige for andre. Begge køn tænder på bar hud, men her er effekten nok størst for mænd, da mænd generelt tænder mere på visuelle stimuli.

Desuden opfordrer de lange aftner, vores indtag af alkohol og lyset til, at vi bruger noget af vores ekstra energi på dem, vi godt kan lide. Derfor er mange mere aktive om sommeren både hvad angår sex og andre udfoldelser.

Solen påvirker hormonerne

Særligt det med lyset påvirker kvinder i en mere lysten retning, forklarer Maria K. Ebbestad, der er net-redaktør hos Kondomeriet.

Sollystet gør os mindre søvnige og trætte og påvirker bestemte hormoner, der regulerer vores lyst til eksempelvis sex. De bliver altså stimuleret og giver os automatisk mere lyst. 

Så når lystet kommer til landet efter en lang vinter, vågner vi mennesker op og får mere lyst til sex – i foråret og om sommeren gør de lange dag, vores energi, gode humør og afklædte kroppe sit til, at vi nyder hinanden mere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.