Derfor får du ikke slappet af, når du har fri

Der er flere grunde til at roen ikke melder sig, når du kommer hjem. Læs hvorfor og hvad du kan gøre ved det
Kan du ikke slappe ordentlig af, selvom du har fri?
Kan du ikke slappe ordentlig af, selvom du har fri? Scanpix / modelfoto

Det har været en lang dag på jobbet, og du glæder dig bare til at komme hjem og slappe af. Men når du så endelig rammer sofaen, synes du alligevel ikke, roen indfinder sig. Formentlig er det fordi, du har nogle vaner, du tror, er afslappende, men i virkeligheden er de med til at få uroen og trætheden til at blive ved med at køre i kroppen.

Smartphonen er en fantastisk opfindelse, men med den i hånden er den også en evig gæst til at blive ved med at surfe på Facebook, Twitter, Instagram, og hvad du nu ellers plejer at tjekke, når du smider dig på sofaen. Så hvis du virkelig vil slappe af så sluk for telefonen eller læg den et sted, hvor du ikke lige kan komme til den. Undersøgelser har vist, at vi tjekker vores telefon hvert sjette minut! Og forskere har, ikke overraskende, påvist at alle vores elektroniske gadgets står i vejen for den ro og afslapning, vi har brug for i løbet af dagen, skriver Huffington Post.

10 tips til at nyde dine pauser: Læs mere på søndag.dk

Du læser en bog på din tablet

Hvis du har lagt dig på din seng, med hensigten om at slappe af med en bog på din iPad, så bør du måske overveje at købe bogen på ’gammeldags vis’ nemlig i en boghandel. For studier har vist, at lyset fra vores tablet, forstyrrer vores søvnmønstre, og i stedet for at få kroppen til at slappe af, får lyset vores krop til at vågne. Så kommer du træt hjem om eftermiddagen så drop din tablet og find en rigtig bog frem. Det samme er også gældende inden sengetid.

Sådan ser den helt perfekte dag ud: Læs mere på søndag.dk

Du udnytter ikke stilheden

Hvornår udnyttede du sidst, for alvor, stilheden omkring dig? Sandheden er, at vi har ofte har radioen, fjernsynet eller musik kørende i baggrunden. Og det får os ikke til at slappe ordentlig af. Stilhed er kendt for at have en terapeutisk virkning, og det kan fremme vores evne til at fokusere og ikke mindst vores kreative evne. Så forsøg at få en halv time hver dag, hvor du bare fornemmer stilheden og slapper af med en kop eftermiddags te.

Tænker du for meget over, at du skal slappe af?

Føler du virkelig, at du skal slappe af, og tænker du på det hele tiden, så kan det ende med, at det i virkeligheden er det, du kommer mindre og mindre til. Forsøg i stedet at fylde dit hoved med positive tanker, også selv om de ikke har noget med afslapning at gøre. Hvis man kigger på de gode ting i ens liv, kan det presse stress ud af hjernen, og det vil automatisk få dig til at slappe mere af, skriver Huffington Post.

Knaser jeres forhold? Sådan overlever I sommeren: Læs mere på Q.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.