Derfor er der påskelam på menuen
Hos mange danskere er der lam på påskemenuen. Mangler inspirationen, kan du finde den her
Undrer du dig over, hvorfor man altid spiser lam til påske?
Undrer du dig over, hvorfor man altid spiser lam til påske? Scanpix arkiv


Når familie og venner inviteres til påskens mange frokoster, så er der ofte lam på bordet, og det er der flere forskellige grunde til.

20 forskellige opskrifter til tilberedning af påskelammet.  Læs mere på søndag.dk

En af de mest oplagte forklaringer er, at foråret er sæson for de små lam, men da påsken er en af de største og vigtigste højtider i kristendommen, så kan man naturligvis også finde en forklaring i Biblen.

Ifølge folkekirken.dk bliver Jesus flere steder i Biblen kaldt for Guds lam, ligesom lammet bliver brugt som et symbol på Jesus i flere salmer og i kirkekunst, hvor man ser Jesus som et hvidt lam med en rød fane.

Anlæg din egen urtehave med krydderurter. Læs mere på isabellas.dk


Dette billede symboliserer Jesus efter opstandelsen, og lammets hvide farve er uskyldens farve, mens den røde farve minder om blodet, som Jesus udgød i forbindelse med korsfæstelsen, der fandt sted på det, vi i dag kalder Langfredag.

Trine Fisker, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.