Derfor ender du altid med at drikke for meget vin

Høje vinglas med en stor skål til vinen narrer hjernen til at tro, at der skal drikkes mere - og hurtigere.
Drikker du tit mere vin end du egentligt havde tænkt dig? Det er ikke nødvendigvis din skyld. I stedet kan du skyde skylden på vinglassets størrelse.
Drikker du tit mere vin end du egentligt havde tænkt dig? Det er ikke nødvendigvis din skyld. I stedet kan du skyde skylden på vinglassets størrelse. Foto: Scanpix / Modelfoto

Det er glassets skyld, hvis du drikker mere end du egentlig havde tænkt, du skulle have.

Det har studier på Cambridge University i Cambridge i England vist, skriver Daily Mail.

Studierne viser nemlig, at jo større glas, jo mere drikker du - også selv om glasset ikke rummer mere vin end et mindre glas.

De høje vinglas med en stor skål til vinen narrer hjernen til at tro, at der skal drikkes mere og at glasset samtidig opmuntrer dig til at drikke hurtigere.

Simpelt forsøg

Forskerne lavede et simpelt forsøg. På en bar blev der over en periode systematisk skænket den samme mængde vin i forskellige størrelser glas.

Resultatet viste, at salget af vin steg med næsten 10 procent, når de største glas blev anvendt, men salget ikke ændrede sig, når vinen blev skænket i de mindre glas.

- Det er ikke åbenlyst, hvorfor det er sådan, men en årsag kan være, at større glas ændrer vores opfattelse af mængden af vin. Det får os til at drikke hurtigere og bestille mere. Men det er interessant, at vi ikke kunne se den modsatte effekt, når vi skiftede til mindre vinglas, siger Dr. Rachel Pechey fra instituttet for adfærd og sundhed på Cambridge University.

Lov om glas

Undersøgelsens forfatter, Professor Theresa Marteau, mener at regeringen bør overveje at indføre maksimale størrelser på glas:

- Denne undersøgelse tyder på, at undgår man brugen af større vinglas kan det reducere den mængde folk drikker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.