Derfor elsker vi andres nederlag

Der findes meget få mennesker, der oprigtigt kan sige, at de ikke ind imellem fryder sig lidt over andres ulykke. Få svaret på, hvorfor vi har så svært ved ikke at smile lidt, når andre får problemer.
Det er alletiders, når andre har lidt modvind i livet - det stiller nemlig dig selv et bedre sted.
Det er alletiders, når andre har lidt modvind i livet - det stiller nemlig dig selv et bedre sted. FOTO: Scanpix

Din veninde har taget på, og din kollega taber kaffe på blusen før et vigtigt møde, i mens din eks-kærestes nye kæreste bliver fyret … Alt sammen hændelser, der ikke har meget med dig at gøre. Og alligevel lidt. For det får dig til at glæde dig en lille smule.

Et nyt studie fra Kentucky Universitet slår fast, at både mænd og kvinder havner i den situation – de frydes over andres ulykke, skriver Helath.com.

Ud med konkurrenten

Begge køn kan være skadefro, men vi er det åbenbart på forskellige områder, viser studiet.

Kvinderne glædes især, når andre kvinder oplever problemer forbundet til deres kroppe – det vil sige: En dårlig klipning hos frisøren, eller bukser som sprækker og deller, der vokser.

Mænd fryder sig mere over andre mænds problemer rent socialt – det vil sige: De bliver fyret eller udvist på fodboldbanen efter unfair spil.

Men hvorfor nu denne forskel?

Jo, det skyldes de punkter, vi går og sammenligner os selv på i hverdagen. Mænd kigger efter en slags ting. Kvinder kigger efter andre ting, og det samme gælder, når vi skal beundre det andet køn.

Mænd kigger på kvinders fysiske udseende, mens kvinder kigger efter social status som et godt job – når så en anden mand eller kvinde dummer sig på netop disse punkter, glædes vi, for så bliver vores konkurrent lige slået ti slag tilbage.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.