Derfor elsker din kat papkasser

Undrer du dig over, hvorfor katte altid forsøger at klemme sig ned i en papkasse i stedet for bare at finde et andet sted at ligge? Så er du ikke den eneste.
Hvorfor vil din kat absolut klemme sig ned i en papkasse, når den nu næsten ikke kan være der? Det kan du få svaret på her.
Hvorfor vil din kat absolut klemme sig ned i en papkasse, når den nu næsten ikke kan være der? Det kan du få svaret på her. Scanpix arkiv

Du har købt et dyrt kradsetræ for at glæde din kat - men katten er mere interesseret i emballagen.

Du forsøger at pakke julegaver ind - og din kat insisterer på at "hjælpe" ved at placere sit korpus midt i æsken.

Du har sørget for en blød seng, som din kælekat kan putte i - og alligevel forsøger det stædige kræ at klemme sig ned i en lillebitte kasse, så det ligner at nogen har vakuumpakket en fjerboa.

Hvis du er katteejer, kan du sikkert genkende disse situationer. Men hvorfor i alverden er katte så begejstrede for papkasser? Det forsøger bloggen "Kat og Killing" at finde svar på.

Stress? Prøv en papkasse!

Eksperterne har faktisk ikke en entydig forklaring på det livslange kærlighedsforhold mellem katte og kasser, men kommer med tre bud, der kan spille ind.

For det første har kasser åbenbart en afstressende virkning på katte. I hvert fald viser forsøg, at katte, som har mulighed for at gemme sig i kasser, er mindre stressede.

For det andet føler katte sig mere trygge i en kasse, fordi de simpelthen kan gemme sig, så eventuelle fjender ikke kan se dem - og omvendt. Katten er afskærmet fra verden og behøver ikke tage stilling til alt det farlige.

Bølgepap luner så dejligt

Endelig elsker din kat at putte i en papkasse, fordi bølgepap har en god isoleringsevne. Papkassen holder derfor din kat varm. Nu tænker du måske, om den forkælede lille firbenede diva ikke har nok i sin egen lune, fluffede pels? Næ, nej - katte trives nemlig bedst i 30 til 36 graders varme, viser forskning. I den temperatur behøver kattens krop ikke anstrenge sig for hverken at blive koldere eller varmere.

Det forklarer både, hvorfor katte elsker at sole sig i vindueskarmen, slange sig skødesløst på kølerhjelmen af naboens bil, putte under din dyne - og altså vakuumpakke sig selv i en alt for lille papkasse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.