Derfor bliver nogle kvinder kaldt billige

Der er mænd, der opfatter bestemte kvinder som billige, men hvorfor gør de det? Og handler det i virkeligheden om noget andet end kvinden?
Der er mænd, der opfatter bestemte kvinder som billige, men hvorfor gør de det? Og handler det i virkeligheden om noget andet end kvinden?
Der er mænd, der opfatter bestemte kvinder som billige, men hvorfor gør de det? Og handler det i virkeligheden om noget andet end kvinden? Colourbox.

Har du oplevet at blive kaldt billig? Måske fordi du har haft en lidt for afslørende kjole på, eller du har flirtet med mere end en fyr i byen?

Ja, så er du langtfra alene.

Men hvorfor bliver man pludselig kaldt det? Og er det en bestemt type mænd, der hæfter sådan en betegnelse på en kvinde?

Derfor vil kvinder ikke have billige veninder. Læs mere på q.dk

-              Det at være seksuelt pågående eller frembrusende kan være med til, at nogle vil opfatte dig som billig. Det kan også hænge sammen med dit tøj eller makeup, der kan signalere, at du er mere seksuelt tilgængelig, end det andre mener, er normen for kvinder, siger psykolog Peder Kjøs til KK.no.

Peder Kjøs understreger, at mange stadig mener, at det er vigtigt, at kvinden er mere ’ren og ærbar’ end manden, også selv om vi lever i 2014.

-              Mange tænker, at ’mænd er som de er’, mens kvinder skal passe på, at de ikke har sex med for mange forskellige mænd. ’Billig’ er et forfærdeligt udtryk. Det er så let at bruge, og det rammer meget hårdt, forklarer Kjøs.

Men man skal bestemt heller ikke underkende, at mange mænd kalder kvinder billige, fordi der i virkeligheden er en grad af jalousi hos mændene.

-              Mange mænd bruger sådan nogle udtryk om kvinder, fordi de i virkeligheden er jaloux, og ikke har tilgang til kvinderne. Mænd, der har svært ved at tiltrække kvinder, plejer ofte at reagere ved at rakke ned på kvinder. Det er på samme måde med de mennesker, der ikke har det godt i livet, de mobber andre for at hæve sig over dem på den måde, siger coach Espen Korsvik.

De værste komplimenter til kvinder. Læs mere på femina.dk

Men også kvinder kan være hårde ved andre kvinder.

-              Her handler det igen ofte om jalousi, og det er gerne på grund af udseende, social status, venner eller partnervalg, siger Korsvik.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.