Der skal være publikum på, når vi frier

Frieriet er rykket ud i det offentlige rum. Flere vil gerne have, at der er mange, der ser det, når manden - eller kvinden - falder på knæ.
Se med, se med! Mange danskere vil gerne flashe deres kærlighed i det offentlig rum. Blandt andet foregår frieriet i stigende grad i det offentlige rum.
Se med, se med! Mange danskere vil gerne flashe deres kærlighed i det offentlig rum. Blandt andet foregår frieriet i stigende grad i det offentlige rum. Colourbox

En aften blev 26-årige Dina Crillesen fra København af sin søster inviteret i akvariet Den Blå Planet for at se dykkershow. Det skriver Kristeligt Dagblad.

De sad på første række i den store sal, da en af dykkerne tegnede et hjerte på akvarieglasset. En anden dykker holdt et papir op med teksten "Dina, vil du komme sammen med mig resten af mit liv?" Og ind fra siden trådte hendes 26-årige smokingklædte kæreste, Andreas Hollensen, som faldt på knæ og friede til hende med en smuk ring og en blomsterbuket.

Da hun sagde ja, væltede det ud med konfetti, og fra tilskuerrækkerne rejste sig et kor, som brød ud i Stevie Wonder-nummeret "Isn't she lovely". Der var også familie og venner blandt publikum.

"Jeg blev meget overrasket, og det betød alverden for mig. Det var så magisk. Havde nogen spurgt inden, ville jeg nok have sagt, at jeg ikke havde behov for et stort frieri, men det var så specielt, og han havde virkelig været på arbejde for at arrangere det. Og så betød det meget, at mine nærmeste venner og familie var der. Det var helt fantastisk," siger Dina Crillesen, der har frieriet på video, så hun kan genopleve den særlige aften.

Netop spektakulære og kreative frierier med publikum på er meget kendetegnende for vores tid, vurderer Else Marie Kofod, der er leder af Forsknings- og formidlingsenheden ved Det Kongelige Bibliotek og har forsket i frieri- og bryllupskultur. Hun siger:

"Frieriet er rykket ud i det offentlige rum, og kun fantasien sætter grænser for, hvor det kan være. Det kan være alt fra et frieri på en teaterscene til lysavisen på Rådhuspladsen. Det vigtige er, at mange kan se det - at der er publikum på. Jo mere fantastisk og fantasifuldt frieriet er, jo større et bevis har man på, at manden elsker én højt. De fleste vil gerne være en succes, og ved at lave et særligt frieri, som mange ser, fremstår man som et lykkeligt par."

Derfor ser man også et fænomen som flash-mob-frierier brede sig, hvor en gruppe af mennesker pludselig samles et offentligt sted og udfører en sjov handling, for eksempel sang eller dans, som lægger op til gommens frieri. Som regel bliver optrinnet filmet og delt på de sociale medier efterfølgende.

Læs hele artiklen i Kristeligt Dagblad eller på k.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.