Der skal ligge gps'er på plejecentre

Ringsted Kommune er klar til at købe gps'er efter sag om forsvundet dement kvinde.
En gps som denne bliver nu standardudstyr på plejecentre i Ringsted.
En gps som denne bliver nu standardudstyr på plejecentre i Ringsted. Scanpix - arkivfoto

Ringsted Kommune er klar til at indkøbe gps'er, som kan ligge klar på plejecentrene. Det siger social- og sundhedsdirektør i Ringsted Kommune Andreas Jegstrup:

- Vil vil anskaffe en til to gps'er til hvert plejecenter. Man kan så bruge dem lokalt under forudsætning af, at det ikke skaber modstand, som hvis den demente gentagne gange forsøger at pille gps'en af. Hvis der er modstand, skal vi i henhold til loven myndighedsbehandle sagen, for vi må ikke påtvinge borgeren en gps. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Kommunen har gennemgået brugen af gps'er til demente efter en dement 72-årig kvinde i sidste måned forlod plejecentret Knud Lavard Centret og var væk i mere end 12 timer, før hun blev fundet igen.

Ifølge Alzheimerforeningen bør gps'er betragtes som et hjælpemiddel på lige fod med en rollator eller en overfrakke.

- Det er ikke så kompliceret. Kommunen skal sørge for, at den demente får tilbudt gps så tidligt som muligt i forløbet, så vedkommende vænner sig til at bruge den. Man kan med fordel introducere den til hjemmeboende, som er bange for, at de ikke længere kan finde hjem. Det er gavnligt, fordi den demente fortsætter sit udadvendte liv i længere tid. Undersøgelser viser, at det kan udskyde indflytning på plejehjem et halvt år, fordi man holder sig aktiv, siger direktør i I Alzheimerforeningen Nis Peter Nissen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.