Der ikke taget en beslutning om Bjarne Riis

Cykelholdet Tinkoff-Saxo bekræfter, at Bjarne Riis ikke har været involveret i cykelholdet i nogle dage.
Cykelholdet Tinkoff-Saxo skriver i dag i en meddelelse, at der endnu ikke er taget en endelig beslutning om Bjarne Riis' fremtid på holdet.
Cykelholdet Tinkoff-Saxo skriver i dag i en meddelelse, at der endnu ikke er taget en endelig beslutning om Bjarne Riis' fremtid på holdet. Foto: CLAUS BONNERUP/POLFOTO

Bjarne Riis har ikke været aktivt involveret i cykelholdet Tinkoff-Saxos aktiviteter i nogle dage.

Det bekræfter holdet i en meddelelse, som hverken har holdets ejer Oleg Tinkov eller administrerende direktør Stefano Feltrin som afsender.

Ifølge det internationale cykelsports-site cyclingnews.com handler miseren om uenigheder mellem Oleg Tinkov og Bjarne Riis. Ifølge nyhedssitet vil Bjarne Riis ikke deltage i holdets aktiviteter, så længe han og russeren forsøger at finde fælles fodslag.

Riis og Tinkov havnede ifølge den franske avis L'Equipe i skænderi efter, at Tinkov havde givet udtryk for sin utilfredshed med holdets topnavn Alberto Contadors skuffende præstation i Tirreno-Adriatico.

Ifølge L'Equipe ville Tinkov sætte sportsdirektør Steven De Jongh fra bestillingen, mens Bjarne Riis selv skulle sætte sig i sportsdirektørbilen, hvilket Riis nægtede.

Kort efter skænderiet vandt holdets nye slovakiske stjernerytter Peter Sagan en etape og hentede sin første sejr, siden han kom til holdet.

Sagan blev nummer fire i Milano-San Remo søndag eftermiddag, og Oleg Tinkov luftede efterfølgende sin skuffelse på Twitter, hvor han blandt andet kritiserede Matti Breschel for indsatsen i opløbet. Breschel blev selv nummer 12 og så ikke ud til at hjælpe sin holdkammerat.

Det er holdet, der er afsender af pressemeddelelsen tirsdag. Her skriver man, at en endelig beslutning - om ethvert medlem af holdet, endnu ikke er taget.

- Som en følge af rygterne og spekulationerne offentliggjort i danske medier og siden i internationale medier mandag, vil Tinkoff-Saxo gerne belyse, at Bjarne Riis ikke har været aktivt involveret i holdets aktiviteter siden sidste søndag.

- Han er ikke suspenderet på grund af manglende resultater eller af økonomiske årsager. Holdet har fuld tillid til sin tekniske og sportslige stab, til alle rytterne og øvrige medarbejdere og arbejder for at skabe de bedst mulige forhold videre frem i sæsonen.

- Ingen endelig og formel beslutning er taget i forhold til nogen medlemmer i staben. Hvis der bliver taget en, bliver den kommunikeret ud. Indtil da giver holdet ingen yderligere kommentarer i sagen, lyder den kortfattede besked.

Senere tirsdag valgte Oleg Tinkov at tweete om sagen. Her beskylder han danske medier for at være sensationshungrende, hvorefter han henviser til pressemeddelelsen om situationen med Bjarne Riis på holdets hjemmeside.

Otte af holdets ryttere, blandt dem Alberto Contador, kører i disse dage cykelløbet Katalonien Rundt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.