Der er ingen nye sigtelser på vej mod sygeplejerske

Politiet har gransket yderlige ti dødsfald. Det munder umiddelbart ikke ud i nye sigtelser mod sygeplejerske.
I marts blev en 30-årig sygeplejerske anholdt og sigtet for at stå bag tre drab på Nykøbing Falster Sygehuse, men det var ifølge anklagemyndigheden ikke første gang, at kvinden slog patienter ihjel. Arkivfoto.
I marts blev en 30-årig sygeplejerske anholdt og sigtet for at stå bag tre drab på Nykøbing Falster Sygehuse, men det var ifølge anklagemyndigheden ikke første gang, at kvinden slog patienter ihjel. Arkivfoto. Foto: JANUS ENGEL/POLFOTO

Trods efterforskning af yderligere ti dødsfald på sygehuset i Nykøbing Falster, er der ikke noget, som tyder på, at politiet vil mistænke en 31-årig drabssigtet sygeplejerske for nogle af dem.

Det fortæller efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen torsdag til Ritzau.

- Efterforskningen af de ti dødsfald er ikke helt afsluttet, da vi stadig mangler svar på nogle undersøgelser, men umiddelbart er der ikke noget grundlag for at rejse sigtelse i nogen af de sager, fortæller efterforskningslederen.

Oplysningerne om de ti sager kom frem tirsdag, da den 31-årige kvinde ved Retten i Nykøbing Falster fik sin varetægtsfængsling forlænget.

Siden begyndelsen af marts har kvinden siddet bag tremmer, efter at hun blev mistænkt for at stå bag flere drab på patienter på sygehuset.

Retten har vurderet, at der er begrundet mistanke om, at kvinden har begået tre drab og et drabsforsøg. Det ene drab skete tilbage i marts 2012. De øvrige samt drabsforsøget skete på kvindens vagt den 28. februar i år.

Derudover er kvinden sigtet for et fjerde drab i forbindelse med et dødsfald på vagten i februar i år, men retten har vurderet, at politiets beviser på det punkt er for svage.

De påståede drab og drabsforsøget er ifølge politiets sigtelse sket ved injektion af en blanding af morfin og stesolid.

Sygeplejersken, der fylder 31 år i dag, nægter sig skyldig, og fortalte ved tirsdagens retsmøde, at sagen er en stor belastning for hende.

- At blive beskyldt for noget, man ikke har gjort, er ekstremt byrdefuldt. Mit liv er revet itu. Jeg er afskåret fra at tale med min familie, fortalte kvinden, der er mor til en pige på syv år, ved retsmødet.

Ved retsmødet kom det desuden frem, at kvindens kolleger gennem længere tid havde talt om, at der var mange dødsfald omkring den unge sygeplejerske - mistænkeligt mange.

Onsdag afviste sygehusdirektør Arne Cyron over Folketidende.dk, at ledelsen på sygehuset på noget tidspunkt skulle være blevet præsenteret for den mistanke.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.