Dennis K. til "tøsedrengen" Holst: Jeg har selv betalt tilbage

FOA-formand Dennis Kristensen lægger ikke fingrene imellem, når han skal beskrive sin holdning til forsvarsminister Carl Holsts eftervederlag fra Region Syddanmark.
- Lad være med at være en tøsedreng. Når du tager imod penge, så stå på mål for det, lyder det blandt andet fra Dennis Kristensen til Carl Holst.
- Lad være med at være en tøsedreng. Når du tager imod penge, så stå på mål for det, lyder det blandt andet fra Dennis Kristensen til Carl Holst. Foto: Scanpix

Det er pamperi af værste skuffe, når forsvarsminister Carl Holst (V) både modtager en ministerløn på 1,2 millioner kroner og en såkaldt "efterløn" som afgående regionsrådsformand for Region Syddanmark på 833.040 kroner.

Sådan lyder det fra FOA-formand Dennis Kristensen, der i en opdatering på Facebook giver ministeren er par ord med på vejen.

- Når man kan oppebære to aflønninger betalt af skatteyderne på samme tid, så burde det være indlysende for alle, at der er tale om politikere, som forgylder politikere. Det er den slags, de kalder gyldne håndtryk i den private erhvervsliv. I den skatteyderfinansierede offentlige sektor bør det kaldes dét, det er er; nemlig pamperi, skriver Dennis Kristensen blandt andet i sin Facebook-opdatering.

Avisen.dk har taget fat i FOA-formanden, der især er fortørnet over, at Carl Holst ikke selv vil stå på mål for at beholde pengene. Forsvarsministeren har i en Facebook-opdatering forklaret, at efterlønnen er en del af en samlet aflønning, og at den bliver udbetalt helt automatisk. Men den undskyldning giver Dennis Kristensen ikke meget for.

- Lad være med at være en tøsedreng. Når du tager imod penge, så stå på mål for det. Det er kun tøsedrenge, der dækker sig ind bag, at det er er nogle andre, der har lavet reglerne og dermed kalder sig selv uskyldig. Selvfølgelig er man ikke uskyldig, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

"Man har et moralsk ansvar"

Dennis Kristensen mener, at man har et helt særligt ansvar, når man sidder på en valgt post, og så er det ligemeget om det er i fagbevægelsen, Røde Kors eller på Christiansborg.

- Man har et personligt, individuelt og moralsk ansvar for, hvad man tager i mod, når man sidder på en valgt post, og jeg synes ikke, at det er moralsk ansvarligt at få to gange løn for det samme arbejde, siger han.

Derfor valgte han også selv at sige nej til ekstra løn, da han som nyvalgt FOA-formand automatisk fik tildelt en række bestyrelsesposter i pensionskasser, ATP og Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der samlet set ville give ham en løn, der var 600.000 kroner større.

- Jeg sagde fra starten, at jeg ikke ville have dem, og at de i stedet skulle indbetales til forbundskassen. Og så gik jeg i gang med at prøve at få ændret reglerne. De blev siden ændret, så det nu for alle i FOA gælder, at hvis man får ekstra honorarer for noget, så går pengene til forbundets kasse, forklarer Dennis Kristensen.

Han mener godt, at den situation kan sidestilles med Carl Holsts sag.

- Det er ligegyldigt om det er mig, der skal omgås FOA-medlemmernes kontingent-kroner, eller om det er Carl Holst, der skal omgås skatteborgernes kroner til regionerne og staten. Det er betroede midler, man har med at gøre, og derfor synes jeg, at han skulle have sagt nej. Og så er det for tøset at komme med budskabet, at sådan er reglerne bare. Den er enhver pampers standard undskyldning. Den holder ikke. Måske i byretten, men ikke i en moralsk sammenhæng, lyder det fra Dennis Kristensen.

Her kan du læse, hvad Carl Holst mener om sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.