Dennis K: Du har jo mistet jordforbindelsen, Anders!

FOA-formanden reagerer skarpt på LA-lederens udtalelser om, at social dumping ikke er et problem i Danmark.
- Han har mistet grebet om virkeligheden, siger Dennis Kristensen om Anders Samuelsen.
- Han har mistet grebet om virkeligheden, siger Dennis Kristensen om Anders Samuelsen. Foto: SCANPIX arkiv

Formand for Liberal Alliance Anders Samuelsen har stukket hånden i en hvepserede med sine udtalelser om social dumping.

I en artikel i Ugebrevet A4 i dag beskylder Liberal Alliances leder fagforeningerne for at have opfundet begrebet social dumping til at skabe angst i den danske befolkning. Reelt eksisterer problemet med social dumping ikke herhjemme, mener Anders Samuelsen.

Læs også: Anders Samuelsen: Social dumping er ikke-eksisterende

FOA-formand Dennis Kristensen er en af de fagbosser, der reagerer skarpt på udmeldingen fra den liberale leder.

- Anders Samuelsen er eksemplet på en politiker, der har levet for længe i en glasklokke på Christiansborg. Han har fuldstændig mistet jordforbindelsen, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

- Han har mistet grebet om virkeligheden, når han i fuld alvor - og det går jeg ud fra, det er - siger sådan. Han har ingen føling med, hvad der sker ude på de danske arbejdspladser. Hans begrebsverden er væltet.

Dennis Kristensen nævner byggeri-, rengørings- og transportområdet som eksempler på brancher, hvor der har været "et væld af sager om social dumping."

- Men det er da klart, at hvis Anders Samuelsen mener, det er sund konkurrence at sende rumænere til Danmark for at arbejde til den halve pris - ja så er der ingen social dumping, siger Dennis Kristensen.

Samtidig peger FOA-bossen på den sociale dumping, som han mener finder sted i disse år hos private firmaer indenfor ældreplejen og børneområdet.

Anders Samuelsen langer i dag ud efter den dobbeltmoral, som præger fagforeningernes topfolk. "Fagforeningslederne sidder og tweeter fra en computer, der er produceret et sted i Asien til billige penge og ikke i Struer. De er jo selv med til at understøtte social dumping," lyder Samuelsens argumentation.

Men det er blande pærer og bananer sammen, synes Dennis Kristensen.

- Eksport af danske arbejdspladser har ikke noget at gøre med import af lavtlønnet arbejdskraft til Danmark, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.