Denne (u)vane giver dig en større numse

Hvis du drømmer om at få en stor fyldig bag, bør du overveje et stillesiddende job. Hvis du foretrækker en lille rumpe, må du op at stå.
Fedtet i kroppen søger ned bagpå, hvis du har stillesiddende arbejde, tyder ny forskning på.
Fedtet i kroppen søger ned bagpå, hvis du har stillesiddende arbejde, tyder ny forskning på. Foto: SCANPIX arkiv

Er du bange for, at dit stillesiddende arbejde vil give dig en større bagende? Din frygt er skam helt reel, viser ny forskning.

Det er ny forskning fra Tel Aviv University, der har vist, at trykket på fedtcellerne får dem til at udvide sig med op til 50 procent. Og jo mere vi sidder ned, jo mere udvider de sig. Det skriver Dailymail.co.uk.

Se også:

Forskerne fandt også ud af, at det har mindre at sige, hvad og hvor meget du spiser, i forhold til om fedtet sætter sig på rumpen. I stedet vil det kroniske pres, som du eksempelvis udsætter den for, når du sidder meget ned, være årsagen til, at fedtdepoterne i din bagende vokser.

Derfor bliver din numse fladere med alderen. Se hvordan du undgår det på Femina.dk

Får fedtet til at brede sig

Ud over at fedtdepoterne vokser, der hvor trykket er, så ’smitter’ væksten også de nærliggende celler. Det vil sige, at fedtet breder sig.

- Når de vokser og forandrer deres sammensætning, så vil de udvidende celler deformere nabocellerne og tvinge dem til også at forandre sig og udvide sig, siger Amit Gefen, der er professor i Department of Biomedical Engineering, der står bag undersøgelsen, til Dailymail.co.uk.

Få fem effektive, opstrammende tips til at gøre din numse fast på Femina.dk

Forskerne vil styre fedtet

Forskerholdet bag resultaterne mener, at det er interessant at få klarlagt, hvordan fedtet i kroppen opfører sig og bliver påvirket af det omgivende miljø. Håbet er, at man med tiden kan blive bedre til at kontrollere, hvordan fedt formerer sig i kroppen.

Forskerne satser på, at yderligere forskning på området kan være et skridt på vejen i forhold til at kurere folks fedmeproblemer, forklarer de.

Lisbeth Madsen, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.