Denne type teenager bliver rig som voksen

Er dit barn en smådeprimeret teenager eller en glad teenager? Det kan sandsynligvis være med til at afsløre, hvor mange penge det kommer til at tjene, når han eller hun bliver ældre.
Skal man tro undersøgelsen, så har disse fjollehoveder her en god chance for at ende som velhavende voksne.
Skal man tro undersøgelsen, så har disse fjollehoveder her en god chance for at ende som velhavende voksne. Foto: SCANPIX arkiv

Af Lisbeth Madsen, Aller Media

Hvis du er glad som teenager, kommer du sikkert til at tjene flere penge senere hen end gennemsnittet. Det viser en amerikansk undersøgelse, der er en del af den store National Longitudinal Study of Adolescent Health.

Forskerne fulgte 10.000 unge amerikanere i et årti, og undersøgelsen er den første af sin art til at se en sammenhæng mellem en livsglad ungdom og en god indtjening et årti senere.

Kvinde – lær at tjene gode penge: Se ekspertens råd på Femina.dk

Teenagerne i undersøgelsen blev bedt om at vurdere deres tilfredshed med livet som 16-årige, 18-årige og 22-årige på en femtrinskala. Og selv for hvert ekstra punkt på skalaen kunne det have positiv betydning for deres indtjening som 29-årige, hvor der blev lavet en opfølgning.

Resultatet viste, at som 29-årige tjente de, der var glade i teenageårene, 10 procent over gennemsnittet. Derimod tjente de, der meddelte, at de var triste i teenageårene, 30 procent mindre end gennemsnittet.

Her er din mest lykkelige alder: Læs mere på Søndag.dk

Tristesse stjæler fokus

En af forskerne bag undersøgelsen forklarer resultatet med, at de glade børn bedre kan holde et fokus på det, der er vigtigt for at tjene penge.

- Hvis du er glad, har du færre bekymringer, mindre der distraherer dig og mindre stress, som ellers ville fjerne dit fokus fra det, der er vigtigt for dit arbejde og for at opnå forfremmelser, siger professor i økonomi Andrew Oswald fra University of Warwick i England til LiveScience.com

Forskellige faktorer der ellers kan have en indflydelse, som fx helbred, IQ, køn og højde blev der taget højde for i undersøgelsen.

Sådan får du lige så høj løn som mændene: Læs hvordan på Femina.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.