Denne kommune sætter skatten op: "Vi har været hårdt prøvet"

På et pressemøde i Odense Rådhus fortæller borgmester Anker Boye (S), at kommunen vil sætte skatten op med et helt procentpoint.
- Vi har været hårdt prøvet, derfor sætter vi skatten op til 25,5 procent, siger Anker Boye. 
- Vi har været hårdt prøvet, derfor sætter vi skatten op til 25,5 procent, siger Anker Boye.  Foto: Scanpix / Arkiv

På et pressemøde i Odense Rådhus fortæller borgmester Anker Boye (S), at kommunen vil sætte skatten op med et helt procentpoint.

- Vi har været hårdt prøvet, derfor sætter vi skatten op til 25,5 procent, fortæller Anker Boye, som har støtte fra sit eget parti, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF.

Det skriver DR Fyn, som var til stede under pressemødet.

- Det er et tiltrængt løft, og en ualmindelig god aftale, fortæller Brian Dybro (SF).

Aftalen skal frigive 75 millioner til de yngste børn, skolebørn, udsatte børn og ældre. Netop børne-området i Odense har fået kraftig kritik de seneste år. Børn- og Ungerådmanden er glad for, at der nu er flere penge på vej:

- Kvalitet koster penge. Det er vigtigt, at skoler og dagtilbud er i orden, siger Susanne Crawley (R) og uddyber:

- Vækst kommer af, at folk vælger os til. De vælger os på grund af god velfærd, og vi skal prioritere menneskerne i vores by, siger hun.

Aftalen hedder 'Aftalen om velfærdsprocenten', men er ikke det endelige punktum i sagen. Nu skal Odense Kommune have lov af staten til at hæve skatten. Hidtil har vurderingen været, at man ikke får lov at hæve med en fuld procent på en gang.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.