Denne eyelinerfejl må du ikke begå

De fleste kvinder bruger eyeliner til hverdag. En streg man hurtigt lige kan lægge. Men lægger du stregen forkert, gør det dig gammel at se på. Få tips til den perfekte streg her.
Begår du en af de klassiske eyeliner-fejl?
Begår du en af de klassiske eyeliner-fejl? Screendump, Youtube

Mange kvinder bruger gerne en eyeliner over eller under øjnene for at fremhæve deres øjne. Eyelineren kan gøre en stor forskel og give dig et mere vågent eller åbent blik, men bruger du den forkerte farve  eller forkerte teknik, kan du komme til at se væsentligt ældre ud, end du er.

-          Lægger man en alt for tyk eyelinerstreg over og under øjnene, og er farven tilmed for mørk til din hud, så kan du komme til at lægge år til din alder, men der er nogle tricks, du kan benytte dig af, når du lægger eyelineren siger makeupartist Mona Wergeland og fortsætter.

-          En sort eyelinerstreg kan tit blive for hård i ansigtet, især hvis du lægger meget af den rundt om øjnene. Synes du netop stregen kommer til at se for hård ud, eller føler du dig usikker på, hvordan du skal bruge den så prøv dig i stedet frem med en grå eller en brun streg. Det vil give dig et meget blidere udtryk, siger Wergeland.

De bedste tricks. Smink trætheden væk. Læs mere på femina.dk

Du får pandaøjne

Det pæneste er tit at lægge linjen helt nede ved vipperoden, så man ikke kan se huden mellem vipperne og eyelineren. Bruger du en mørk kohl, så smitter den ofte af på øjelåget. Hvis du bruger kohl, opfordrer eksperterne dig til at bruge en mat øjenskygge i samme farve. Det bedste er at lægge kohlstregen så tæt på vipperne som muligt, og så lægge et pudderprodukt ovenpå den cremede kohl, dels så stregen bliver så let og fin som muligt, og dels at den ikke smitter af.  Det smarte ved pudderprodukter er, at de holder på de cremede produkter og får dem til at sidde længere og pænere.

-          Hvis du synes, det er for svært at bruge en kohl, kan du med fordel bruge en øjenskygge, den har endda en meget blidere effekt i ansigtet. Man kan også bruge den under øjnene, men undgå at stregen bliver for tyk, da det kan trække øjnene nedad, og man kan risikere at få et lidt pandaagtigt udtryk, siger Wergeland.

Det pæneste og mest foryngende

En eyeliner skal skabe en illusion af længere og fyldigere vipper, og fremhæve øjnene. En eyeliner, der går langt udover den ydre øjenkrog, kan få dig til at se ældre ud end du er, det samme kan en meget tyk streg over og under øjnene.

-          Det pæneste og det der virker mest foryngende, er hvis du lægger stregen meget tyndt i den indre øjenkrog og tykkere mod yderkanten af øjet. Hvis du trækker eyelineren ud til kan kanten af øjet, så lade den ende i en spids, siger makeupartist Presttun Eide og fortsætter.

Læg makeup efter din alder. Læs mere på femina.dk

-          Bruger du kohl eller en eyelinerblyant, så kan det være svært, at få den til at lægge lige så præcist som en flydende eyeliner. I stedet kan du kombinere en kohl med en øjenskygge i samme farve lad gerne stregen være lidt duset i kanterne i stedet for at tegne en hård streg. Er stregen for hård, vil du få et hårdt og stirrende blik i stedet for at skabe fine rammer, der åbner blikket, siger    Eide.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.